Kafkas direnişi emirlerinden Magas esir düştü

Kafkasya direnişinin önemli isimlerinden Emir Magas FSB tarafından düzenlenen bir operasyon sonucu işgalci Rus ordusuna esir düştü.

10-06-2010


Kafkasya direnişinin önemli isimlerinden Emir Magas FSB tarafından düzenlenen bir operasyon sonucu işgalci Rus ordusuna esir düştü.

Magas’ın esir düşmesi sonucunda İnguşetya’da bulunan Rus yanlısı hükümet sevinç çığlıkları atmaya başladı.

Rusya kaynaklarına göre de Kafkasya direnişinin en önemli komutanları arasında yer alan Emir Magas, 2004 yılından beri, Rusya tarafından aranmaktaydı.

Emir Magas, Şehid Şamil Basayev'le birlikte Rus işgal güçlerine ve Rusya'yla işbirliği içerisinde olan milis güçlere karşı etkili operasyonlar düzenlemişti.

Umarov'dan Açıklama: Mücadelemiz, Güçlenerek Devam Edecek

Olayın Doğruluğu mücahid kaynaklarca doğrulanırken Dokko Umarov bu olay üzerine bir açıklama yaptı.

Kafkasya Direnişinin lideri Dokko Umarov "Allah'a hamdolsun bugün Kafkasya'daki Cihad Umarov,Magas veya Süfyan ile sınırlı değildir. Eminim ki Rusya topraklarında daha önceden de böyle bir coşku olmuştu. Şamil Basayev, Arslan Mashadov öldürülürse cihad biter diyenler Allah’a hamdolsun ki yanıldılar.’’ dedi.

Durumlarının önceki yıllara göre çok daha iyi olduğunu özellikle vurgulayan Dokko Umarov, Kafkaslarda İslam’ı yaşamaya gayret eden, taptaze, gencecik bir neslin yetiştiğini müjdeledi.

Umarov sözlerine şöyle devam etti: "Eğer ben ya da başka bir lider şehid edilse bile sizlere geriden gelecek olan genç ve daha birikimli liderlerin direnişi sürdüreceği müjdesini veriyorum. Bu kardeşlerim Allah’ı, onun kelamını seven, kendisini Allah’ın sözünü hakim kılmak için adayan ve cennet karşılığında rableri ile karlı bir alışverişe giren bu kardeşlerimiz Kafkasya Müslümanlarının gelecekte umudu olacaktır."

Cihadın sonsuza kadar devam edebilme kapasitesi olduğunu belirten Dokko Umarov ‘’Bu gün sizlere garanti ediyor ve müjdeliyorum ki bu mücadele zafere ve Allah’ın emri hakim oluncaya kadar kesintisiz ve her geçen gün güçlenerek devam edecektir. Allahu Ekber’’ sözleriyle mesajını tamamladı.



Emir Magas, Rusya'ya Götürüldü

Emir Magas'ın esir alınmasından sonra özel askeri uçakla Rusya'ya götürüldüğü öğrenildi. Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev, Emir Magas'ın esir düştüğü operasyona katılan asker ve ajanları ödüllendireceğini ilan etti.




Emir Magas, özel askeri uçakla Rusya'ya götürülürken...



Emir Magas, hapishanede

(Haber: Yusuf Ensar Çalışkan / İsra Haber)

Etiketler : #Kafkas   #direnişi   #emirlerinden   #Magas   #esir   #düştü   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN