İşte boykotun gücü: Danimarka ekonomisi büyük darbe aldı

Hz. Peygamber'e yönelik hakaret karikatürleri yayınlayan dergi ve gazetelere müsaade eden Danimarka büyük bir darbe aldı. Boykot, Danimarka ekonomisine büyük darbe vurdu.

08-04-2008


Alemlere rahmet olarak seçilen Hz. Peygamber'e yönelik hakaret karikatürleri yayınlayan dergi ve gazetelere müsaade eden Danimarka büyük bir darbe aldı.

Rusya'da yayınlanan Pravda gazetesine göre, karikatür krizinden sonra Danimarka ekonomisi büyük darbe aldı.

Gazetenin manşetinden verdiği habere göre Danimarka ekonomisi karikatür olayından sonra büyük darbe aldı ve almaya devam ediyor.

Gazete, Danimarka şirketlerinin Müslüman ülkelerinin boykotu yüzünden büyük maddi kayıplara uğradıklarını yazdı.

Haberde örnek olarak süt mamülleri üreten Danimarka'nın Arpa şirketi gösterildi. Orta Doğu'ya ihracat yapan bu şirketin zararı en az 250 milyon dolar olarak gösterildi.

ARLA FOODS: SATIŞLARIMIZ YARIYA İNDİ

Danimarka-İsveç menşeli süt mamülleri grubu Arla Foods, Ortadoğu ülkelerinde büyük bir pazara sahip. Arla Foods sözcüsü Theis Broegger, yaptığı açıklamada, "Şu anda satışlarımız planladığımızın yarısında. Bu trend böyle bir yıl devam ederse kazanç kaybımız 1.3 milyar kroner (174.28 milyon avro, 274 milyon dolar) olur. Fakat bu trendin böyle devam etmeyeceğini umut ediyoruz." dedi.

Ortadoğu ülkelerinde Arla Foods ürünleri 2006 yılında da boykot edildi. O dönem şirketin kar kaybı 450 milyon kroner oldu.

Süt mamülleri grubu başlıca peynir, yağ ve süt ihraç ediyor. Arla Foods Ortadoğu'da çok bilinen bir Danimarka şirketi. Mağaza raflarının en önünde Arla Foods mamülleri olmasına rağmen, Müslüman tükeciler bu ürünleri ısrarla görmezden geliyor. Broegger, "2006'da, satışlarımız tamamen durdu. Bu sefer farklı, hala satıyoruz, fakat boykotun olumsuz etkisi var. Bu etki bizim için çok ciddi." dedi.

EN BÜYÜK PAZAR SUUDİ ARABİSTAN

Suudi Arabistan, Arla Foods'un Ortadoğu'daki en büyük pazarı. Broegger, boykottan en fazla etkilendikleri ülkelerden birinin Suudi Arabistan olduğunu belirtti.

Arla Foods yaklaşık 100 ülkeye ihracat yapıyor. Satışlarının yüzde 73'ünü üretim tesislerinin bulunduğu Danimarka, İsveç ve İngiltere iç piyasasına yapıyor.

Haberde Danimarka'dan başka Hollanda devletinin de mallarının protesto edildiği bildirildi. (Düya Bülteni)

Etiketler : #İşte   #boykotun   #gücü:   #Danimarka   #ekonomisi   #büyük   #darbe   #aldı   
YORUMLAR
  • mustafa kıyak   08-04-2008 18:11

    Boşuna boykot boykot diye çırpınmıyoruz. Müslümanların başlarına gelenlerden yine kalite düşkünü duyarsız cahil müslümanlar sorumlu. Darısı inşallah Cocacola philip morris ve diğer amerikan firmalarına... Allah boykota katılanların yanında olsun...

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN