İstanbul Gazze şehidleri için ayaktaydı

Tüm vicdan sahibi insanalrın vicdanını taşıyan, direnişin kalesi Mavi Marmara'da şehid olan kardeşlerimizin cenaze namazı öğle namazına mütakip Fatih Camii'nde kılındı. Binlerce kişi Edirnekapı Mezarlığına yürüdü.

03-06-2010


Tüm vicdan sahibi insanalrın vicdanını taşıyan, direnişin kalesi Mavi Marmara'da şehid olan kardeşlerimizin cenaze namazı öğle namazına mütakip Fatih Camii'nde kılındı. Binlerce kişi Edirnekapı Mezarlığına doğru dü.

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, "Şehidlerden 9'u bize verildi, birkaç da kaybımız var. Biz bir ümmetiz. Gemiye beraber bindik ve orada bir saldırya uğradık ve dünyanını gözü üçnünde arkadaşalrımız şehit edildi. Biz ateş edildiğinde silahlarını aldık. Bunlar İsrailin en iyi askerleri idi. Biz haksız konuma düşmeyelim dedik. Biz şehid olmayı tercih ettik ve Filistin için şehid olduk. Haklı davamızda haksız düşmeyeceğiz ve Siyonizmi yerinden oynatacağız. Dünyaya bir ders verdik ve dünya siyonizmin ne olduğunu anladı. Allah bir an önce Filistin'i kurtarsın." dedi.

Şehidlerin Listesi:

İbrahim Bilgen-Siirt
Ali Haydar Bengi - Diyarbakır
Cevdet Kılıçlar-İstanbul (İHH Personeli)
Çetin Topçuoğlu-Adana (Milli Tekvandocu)
Necdet Yıldırım-Malatya (İHH Personeli)
Furkan Doğan-Kayseri
Fahri Yaldız-Adıyaman
Cengiz Songür-İzmir
Cengiz Akyüz

Etiketler : #İstanbul   #Gazze   #şehidleri   #için   #ayaktaydı   
YORUMLAR
  • burhan uçak   03-06-2010 21:40

    allah için ölmek ,ölümüne allah rızasını eklemek,emperyalizmin çizdiği tüm sınırları aşarak allah için kardeşe tüm sınırlara rağmen yardıma koşmak,alemlere rab olan allahın kulluğunu tüm dünyanın çekiciliğine ve süsüne rağmen kullukta evreni kuşanmak kavmiyetçilikten uzak,kavuştuğunuz rabbim size ikramda bulunsun inşallah,cengiz songur abi 2 gün tanıyabildim seni gözlerindeki ışık çakmak çakmaktı ölüme gitmenin en güzel resmi sendeydi yüzün güleçti sahi hismi ettin acaba ebedileşeceğini.şimdi resmine bakmak bile zor geliyor sönmez bir yıldız gibi önümde duruyorsun şehadetin ve şerefin yüce olsun.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN