İskenderun şehidini Rabbine uğurladı

Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım sloganı ile yola çıkan Mavi Marmara gemisinde Siyonist İsrail’in saldırısı sonucu şehid olan Cengiz Akyüz Hatay’ın İskenderun ilçesinde yaklaşık 4000 kişinin katıldığı törenle toprağa verildi.

05-06-2010


Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım sloganı ile yola çıkan Mavi Marmara gemisinde Siyonist İsrail’in saldırısı sonucu şehid olan Cengiz Akyüz Hatay’ın İskenderun ilçesinde yaklaşık 4000 kişinin katıldığı törenle toprağa verildi.

Akyüz’ün cenazesi bugün(4 haz. Cuma) sabah uçakla Hatay Havaalanına getirildi. Akyüz’ü getiren uçağın inmesi ve ailesinin havaalanı girişinde görülmesiyle havaalanı tekbir sesleriyle doldu. Kalabalık sık sık israili lanetleyen sloganlar attılar. Akyüz’ün oğlu Furkan’ ın güçlü olmaya çalışarak sevenlerine sarılması ve onları teskin etmeye çalışması duygulu anlar yaşattı. Yüzlerce araçlık konvoyun eşlik ettiği cenaze ambulansla İskenderun Kaptan Paşa Camii’ne götürüldü. Cenazenin götürülmesi sırasında yüzlerce araçlık konvoyun camlarından filistin bayrakları sallandırıldı, tevhid ve zafer işaretleri yapıldı. Zaman zaman pencereden sarkanlar kahrolsun israil sloganıyla geçti kalabalıklar arasından.

 Kılınan Cuma namazının ardından kalabalık, cenaze namazının kılınacağı avluya sığmayınca ulu camii caddesinin kullanıma kapanmasıyla namaz yolda kılındı. İmam namaza başlamadan önce slogan atan tekbir getiren halkı sakinleştirmede biraz zorlandı. Gazze yolunda şehit olan Cengiz Akyüz’ün cenaze namazına AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar’ın yanı sıra çevre ilçe ve belde belediye başkanları ile binlerce vatandaş katıldı. Namazın ardından omuzlara alınan cenaze, “kahrolsun İsrail”, “filistin israile mezar olacak”, “ hamasa selam direnişe devam”, “vur vur hamas vur israile vur”, “ kahrolsun Amerikan emperyalizmi”, “ filistin halkı yalnız değildir”, “katil israil hesap verecek”, “laileheillallah” sloganları eşliğinde cenaze arabasına koyularak Akyüz’ün vasiyeti üzerine konvoy eşliğinde Bekbele mezarlığına götürüldü.

Şehid Akyüz Gazze’ye gitmek için yola çıkarken, “Arkamdan kesinlikle kimsenin ağlamasını istemiyorum. Şehit olup gelmek istiyorum” diye vasiyetini bildirmiş.

Defin işleminden sonra Cengiz Akyüzle beraber gemide bulunan İskenderun İHH başkanı Zekeriye Kanat ve Muammer Kavakçıoğlu kısa bir konuşma yaptılar. Zekeriye Kanat konuşmasında şu anda gündemde olan gemide ölenler şehid mi değil mi saçmalığı üzerinde durdu. “Sakın bunların oyununa gelmeyin. Şüphesiz onlar şehittirler. Filistin’de Çeçenistan’da, Pakistan’da ölenler şehittir.   Son olarak Cengiz kardeşimiz şehid olmayı çok istiyordu ve oldu. Rabbim şehadetini kabul etsin.” diyerek konuşmasını bitirdi.

Bu arada, cenazenin İskenderun'a getirilişi sırasında araç konvoyunda kaza meydana geldi. Belen ilçe girişinde yaşanan kazada konvoyda bulunan bir otomobil, karşı yönden gelen akaryakıt kamyonu ile çarpıştı. Kazada otomobilde bulunan bir kadın ağır yaralanırken, aynı araçta bulunan 2 kişi de hafif yaralandı. Yaralılar ambulansla İskenderun Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

(SACİDE URAS/İSKENDERUN)

Etiketler : #İskenderun   #şehidini   #Rabbine   #uğurladı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN