İran rejimi 7 Müslüman genci idam ediyor

Dünya Tahran yönetiminin İranlı Müslümanları idam etmesini sessizce seyrediyor!

26-05-2016


İran, dini değerlerine ve sahabelere sahip çıkan Sünni gençleri selefi- Vahabi suçlamasıyla asıyor…

İran devletinin Devrim Mahkemesi 7 İranlı Ehl-i Sünnet Müslüman’ın daha idamını onayladı.

İdam edilecek Davut Abdullahi, Kamuran Şeyhe, Ferhat Selimi, Enver Hıdırı, Hüsrev Bişaret, Kasım Abeste ve Eyüp Kerimi 7 Kasım 2009’dan beri başkent Tahran yakınındaki Kerce şehrinde Recaişehir Cezaevinde tutuluyordu. Mahkumların çeşitli işkencelere maruz kaldıkları belirtiliyordu.

7 yıldan beri hapis yatan Müslüman gençlerin idam kararı Mart ayında 28. Devrim Mahkemesi hâkimi Muhammed Mukise tarafından kesinleşti ve bugün infaz için cezaevine bildirildi.

Hiçbir zaman kendilerini savunma fırsatı bulmayan bu İranlı Müslüman gençlerin avukat tutmalarına bile izin verilmemişti.

İran’da “Sahabeler, halifeler ve hz. Aişe’ye hakaret edilmesine karşı çıkan” Sünni gençler genellikle “Milli Güvenliği tehdit etme”, “Muharebe”, “yeryüzünde fesat çıkarma”, “rejim aleyhine propaganda yapma” ve “selefi gruplara üye olmak” gibi ucu açık ve ispatlanmayan suçlarla idam ediliyor.

İnfaz için idam kararı cezaevine bildirilen 7 İranlı Sünni genç dışında Kerec Recaişehir cezaevinde 27 Sünni daha idam kararının infazını bekliyor…

İran’ın Sünni Müslümanlara uyguladığı idam cezası genellikle yurtdışında hiçbir şekilde yankı bulmuyor ve İranlı Sünni Müslümanlar “İslam Cumhuriyeti olduğunu” iddia eden yönetim tarafından sessizce asılıyor…


Medyatimes 

Etiketler : #İran   #rejimi   #7   #Müslüman   #genci   #idam   #ediyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN