İran, El Kaide bağlantısını yalanladı

Amerikan mahkemesinin 11 Eylül olaylarında İran'ın el Kaide'ye destek verdiği yönündeki suçlamasına İran'dan yalanlama geldi.

26-12-2011


İran İslam Cumhuriyeti’nin Suriye asıllı Yasin el Suri adlı El Kaide mensubunu barındırdığı yönündeki suçlamayı reddeden Dışişleri bakanlığı sözcüsü Ramin Mihmanperest, iddiaları bütünüyle “asılsız” olarak niteledi.

Amerikan mahkemesinin 11 Eylül olayları ile ilgili verdiği kararda, Suriye doğumlu Yasin el Suri (İzzeddin Abdulaziz Halil) adlı El Kaide mensubunun El Kaide’nin eylemlerini İran’dan finanse edip yönettiğini ileri sürmüştü.

Mihmanperest “Amerikan yönetiminin, İran’ın 11 Eylül 2001 saldırılarıyla bağlantılı olduğu ve bir El Kaide mensubunu barındırdığı yönündeki son akılsız senaryosu tamamen asılsız bir suçlamadır” diyerek ABD iddialarını yalanladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi Robert Hartung, Amerika’nın başına 10 milyon dolar ödül koyduğu Yasin el Suri’nin İran ile el Kaide arasında yapılan anlaşma çerçevesinde El Kaide hareketine finans hareketlerini yönettiğini ve İran üzerinden komşu ülkelerdeki El Kaide liderleriyle bağlantı içinde olduğunu iddia etti.

Manhattan Amerikan Federal Mahkemesi, İran ve Hizbullah’ın 11 Eylül olaylarında El Kaide hareketine doğrudan ve madden yardım ettiğini ileri sürerek, 11 Eylül olaylarından dolayı yüzlerce ailenin tazimanatından sorumlu olduklarını iddia etmişti.

(Kaynak: Velfecr)

Etiketler : #İran   #   #El   #Kaide   #bağlantısını   #yalanladı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN