İktibas'ın Kasım sayısı okuyucuyla buluştu

Derginin Yorum köşesinde “üretilmiş Kürt sorunu” eksenindeki tartışmalar, gelişmeler yorumlanırken, birçok kesimin de farkında olduğu bir gerçeklik de gündeme taşıyor: PKK nın tasfiye süreci…”

07-11-2011


Derginin Yorum köşesinde “üretilmiş Kürt sorunu” eksenindeki tartışmalar, gelişmeler yorumlanırken, birçok kesimin de farkında olduğu bir gerçeklik de gündeme taşıyor: PKK nın tasfiye süreci…”

Bu süreçle ilgili gelişmelerin ne yönde ilerleyeceği konusu “Tasfiye Süreci Kanlı mı Olacak Kansız mı?” başlığı altında irdeleniyor.

Kavramlar bölümünün bu ayki konusu ‘Vahdet’. “Vahid (tek, bir) olma, yalnızlık, tek’lik, bir’lik anlamındaki bu kelimenin öncelikli anlamı Allah’a ait olmasıdır. Yani, Allah’ın Bir ve Tek olduğunu ifade eder bir kelime olmasıdır.” Bununla birlikte Kavram’da üzerinde durulan nokta ise Müslümanların birliği, beraberliği manasındaki anlamı.

Atasoy Müftüoğlu “Ölçüsüz Umutlar, Ölçüsüz Yansımalar” başlığı altında “Günümüzde tarih seküler ideolojilere göre şekilleniyor. Seküler ideolojiler “din”i, (İslam’ı) meşruiyet alanı dışına çıkarmış bulunuyor. Din’in temsili sembolik/folklorik ve kültürel bağlamda mümkün olabiliyor. Zihinlerimiz ideolojik manipülasyonlarla yönlendirilebiliyor.” diyor.

Dergide ayrıca Mustafa Bozacıoğlu’nun “İmar”, Mustafa Atav’ın “Dostluğu, Kardeşliği Yaşayabilseydik Eğer”, Şükrü Hüseyinoğlu’nun “Çözüm İslam’da Hakikatine Burun Kıvırmak”, Bünyamin Zeran’ın “Çağın Yeni Putçuluğu Markalaşma”, Hikmet Ertürk’ün “Yol Ayrımı” ve Mustafa Siel’in “Evimiz, Dünyadaki Cennet veya Cehennemimiz” başlıklı yazıları okuyucunun dikkatine sunuluyor.

Derginin Sanat bölümünde yer alan Mehmet Akif Şahin’in “Benim Adım İnsanların Sırasına Yazılsın” ile Mehmet Mortaş’ın “Şairin Gün Dönümü” adlı denemeleri de dikkat çeken diğer yazılar.

Etiketler : #İktibas'ın   #Kasım   #sayısı   #okuyucuyla   #buluştu   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN