İktibas'ın Eylül sayısı okuyucuyla buluştu

İktibas, Eylül sayısında manşete “Suriye’de Yaşanan Kanlı Değişim Süreci”ni taşıyor.

07-09-2012


Müslümanların yakıcı gündemi olan Suriye konusunun incelendiği Yorum bölümünde değişen dünya şartlarının zorlaması ile bölgede ‘demokratik’ bir değişim ve dönüşüm atmosferi yaşandığı vurgulanırken Baas rejiminin yapısal esnekliğe sahip olmaması nedeniyle bu dönüşümü göze alamadığı belirtiliyor. İran ve Rusya gibi ülkelerin stratejik kaygıları ile ABD’nin de sürecin uzamasında yarar görmesinin, Suriye’yi bu değişim ve dönüşüm sürecinin en kanlı ve komplikasyonları en fazla ülkesi haline getirdiği kaydediliyor.

İktibas bu sayısında Türkiye’nin terör çıkmazını da değerlendiriyor ve buna sebep olan devletin ‘İslamsız’ politikaları eleştiriliyor. Bu yanlış politikalarla birlikte, terör eylemlerinin sadece bir işe yaradığı, Türk ve Kürt halkının kardeşlik, dostluk duygularına kastettiğinin altı çiziliyor.

Ağustos ayında gündeme hızlı bir giriş yapan 'İslamcılık' tartışmalarının hangi boyutta değerlendirilmesi gerektiği de yorumlanan derginin bu sayısında Kavram bölümünün konusu ise “Eğlence”…

Dergide ayrıca Atasoy Müftüoğlu, Murat Kirişçi, Osman Coşkun, Mustafa Atav, Dilek Buz, Mustafa Bozacıoğlu, Şükrü Hüseyinoğlu, Bünyamin Zeran da yazılarıyla okurlarına sesleniyor. 

Etiketler : #İktibas'ın   #Eylül   #sayısı   #okuyucuyla   #buluştu   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN