
İhvan liderleri ceza mahkemesine sevk edildi
Mısır Başsavcılığı, İhvan Rehberlik Konseyi Başkan Bedii ve bazı İhvan liderlerini "şiddete teşvik" suçlamasıyla ceza mahkemesine sevk etti.
08-09-2013
Mısır Başsavcılığı'nın, Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii ve bazı İhvan liderlerini "şiddete teşvik" suçlamasıyla ceza mahkemesine sevk ettiği bildirildi.
Başsavcılık'tan yapılan yazılı açıklama, Bedii'nin yanı sıra İhvan liderlerinden Muhammed el-Bilteci, vaiz Saffet Hicazi, eski Tedarik Bakanı Basim Avde, Hürriyet ve Adalet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Isam Uryan, El-Cemaat'ul İslamiye liderlerinden Asım Abdulmacid ve 9 kişinin daha "şiddete teşvik" suçlamasıyla ceza mahkemesine gönderildiği belirtildi.
Açıklamada, soruşturmalar neticesinde sanıkların Rabiatul Adeviye Meydanı'nda toplantı yaptıkları, şiddete teşvik için Giza'da yürüyüşler düzenlemek üzere anlaştıklarının ortaya çıktığı iddia edildi.
(Kaynak: Dünya Bülteni)
Modern Mitleri Yıkan, Putları Kıran, Ümmeti Uyandıran Mübarek Cihad: Aksa Tufanı
Trump-Netanyahu planı: İşgali yenilemek ve kalıcı hale getirmek
Bir Erdal Bayraktar geçti bu dünyadan
Siyonazi vahşeti Gazze'de 65 bin 208 can aldı
Ersin Çelik, Sumud Filosu'ndaki son gelişmeleri aktardı: İnsanlık yelken açtı
Büyük Gazze İstişare Toplantısı Sonuç Değerlendirmesi yayınlandı
Malatya'da NATO üsleri kapatılsın çağrısı
"İslam İşbirliği Teşkilatı" demek doğru mu?
Makaleler
Hava Durumu