İhvan'ın yeni başkanından İslam hukuku çağrısı

Mısır'da Müslüman Kardeşler hareketinin siyasi kolu Hürriyet ve Adalet Partisi'nin yeni Genel Başkanı Saad el-Ketatni, Mısır'ın şeriat sayesinde iyi bir şekilde yönetilebileceğini söyledi

21-10-2012


Mursi’nin cumhurbaşkanlığına seçilmesi üzerine boşalan İhvan liderliğine eski parlamento başkanı Saad El-Katatni seçildi.

Hürriyet ve Adalet Partisi başkanlığı için yapılan seçimde el-Katatni 581 oy alırken, İssam el-Eryan 283 oy aldı.

El-Katatni İhvan hareketi içinde daha muhafazakar kanadın temsilcisi olarak yorumlanıyor. El-Eryan’ın ise liberal muhaliflerle daha açık bir diyalog geliştirmesi gerektiğini ve partinin hareketten görece daha bağımsız davranmasını savunduğu iddia ediliyor.

Partinin yeni lideri ile birlikte İhvan içindeki muhafazakar anlayışın Hürriyet ve Adalet Partisi’ne bütünüyle hakim olacağını iddia eden muhalifler Mısır’da yeni anayasa ile birlikte liberaller, solcular ve Hıristiyanların özgürlüklerinin kısıtlanmasından korkuyorlar.

Şeriat çağrısı

Müslüman Kardeşler Hürriyet ve Adalet Partisi'nin yeni Genel Başkanı Saad el-Ketatni, seçim zaferinin ardından yaptığı konuşmada ülkede kurulması beklenen 'iyi yönetim'i şeriat aracılığıyla uygulamaya çalışacaklarını söyledi.

Kettani, konuşmasında, Hürriyet ve Adalet Partisi'nin Müslüman Kardeşler'in siyasi duruşunun temsil edilmesi için kurulduğunu ve sonunda iktidarda şeriat yasalarını uygulayacak akıllı bir hükümet olduğunu söyledi.

(Kaynak: Press medya)

Etiketler : #İhvan'ın   #yeni   #başkanından   #İslam   #hukuku   #çağrısı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN