İHH, Haiti’de 700 yetimin bakımını üstlendi

Haiti’ye acil yardım çalışmalarını sürdüren İHH İnsani Yardım Vakfı, depremde yetim kalan 700 çocuğun sürekli bakımını üstlendi.

19-01-2010


Haiti’ye acil yardım çalışmalarını sürdüren İHH İnsani Yardım Vakfı, depremde yetim kalan 700 çocuğun sürekli bakımını üstlendi.

Haiti’ye acil yardım çalışmalarını sürdüren İHH İnsani Yardım Vakfı, depremde yetim kalan 700 çocuğun sürekli bakımını üstlendi. İHH Haiti Temsilcisi Halil Demir, “700 yetim çocuğa düzenli olarak sıcak yemek veriyoruz. Onları korumamız altına aldık. Bu sayıyı artıracağız. Çok sayıda yetim var. Çocukların rehabilitasyonu için Amerika’dan uzman psikologlar getireceğiz. Başkent Port-au-Prince’de  bir büro açacağız. Depremden sonra da yardımlarımızı sürdüreceğiz” dedi.

İHH Başkanı Bülent Yıldırım ise yaptığı yazılı açıklamada Haitili yetim çocukların bir kısmını Türkiye’ye getirmek için girişimlere başladıklarını ifade etti. Yıldırım, isteyen ailelerin ayda 70 TL ile bir Haitili yetime sponsor olabileceğini belirtti.

Yardım çalışmaları hakkında da bilgi veren Yıldırım, komşu ülke Dominik Cumhuriyeti’nden temin ettikleri yardım malzemelerini Haiti’deki afetzedelere dağıttıklarını kaydetti. Yıldırım, “Haiti hava yollarında yaşanan problem çözüldüğünde Amerika’dan kargo uçaklarıyla yardım malzemelerimizi göndereceğiz. Şimdilik komşu ülke Dominik Cumhuriyeti’nden kamyonlarla yardım malzemelerimizi Haiti’ye ulaştırıyoruz” dedi. 

Etiketler : #İHH   #   #Haiti’de   #700   #yetimin   #bakımını   #üstlendi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN