İHH Gazze’ye ikinci yardım konvoyunu ulaştırdı

Gazze’ye ilk giren yardım kuruluşu olan İHH, bölgeye ikinci yardımını da ulaştırdı. İHH ekipleri, içinde ilaç, ameliyat malzemesi, ağrı kesici, sargı bezleri, iğneler vs. olan 5 tonluk tıbbi malzemeyi hastanelere teslim ettiler.

03-01-2009


Gazze’ye ilk giren yardım kuruluşu olan İHH, bölgeye ikinci yardımını da ulaştırdı. İHH ekipleri, içinde ilaç, ameliyat malzemesi, ağrı kesici, sargı bezleri, iğneler vs. olan 5 tonluk tıbbi malzemeyi hastanelere teslim ettiler. İHH, ilaç, konserve balık, şeker, çocuk bezi, süt tozu vs. bulunan bir kargo uçağını Mısır’a göndermeye hazırlanıyor.

Gazze’deki hastanelerde yaralılara ancak ilk müdahale yapılıyor. Yakıt, elektrik ve yeteri ilaç ve tıbbi malzemenin olmaması sebebiyle ağır cerrahi müdahaleler yapılamıyor. İlk müdahalesi yapılan yaralılar daha sonra Mısır kapıyı açarsa başkent Kahire’deki hastanelere gönderiliyor.

Gazze’deki hastanelerde tıbbi malzeme ve ilacın tükenmesi birçok yaralının hayatını kaybetmesine sebep oluyor. Vakfımız tarafından Gazze Sağlık Bakanlığı’na teslim edilen yardım, hastanelerin tıbbi ilaç eksikliğini bir nebze olsun gidermiş olacak.

Tıbbi malzeme yardımını alan Sağlık Bakanlığı, yardımı ulaştıran hayırsever Türkiye halkına ve İHH ekibine teşekkür ettiler.

Bu arada İHH ekibinde yer alan Dr. Şaban Coşkun başkanlığındaki sağlık ekibi siyonist saldırıda yaralanan yaralıları muayene ediyor.

İHH Yönetim Kurulu Üyesi Osman Atalay, bölgedeki izlenimlerini şöyle anlattı: “Mısır’dan Gazze sınırına gelene kadar polis kontrollerinde defalarca kontrol edildik. Çok gergin bir ortam var. En önemli problem Refah sınır kapısının kapalı olması. Yüzlerce yaralı Gazze’de tedavi olmayı bekliyor. Mısır sadece günde bir kez kapının açılmasına izin veriyor. O da çok ağır yaralı ya da birkaç kamyonun geçişine izin veriliyor. Gazze’de 200 ağır yaralı tedavi olmayı bekliyor. Gazze’den Mısır’a getirilen yaralı sayısı çok az. Mısır hükümeti bu konuyla ilgili resmi bir rakam açıklamadı. Bizim aldığımız bilgilere göre Mısır’da 60 yaralı tedavi görüyor.

İHH Genel Başkan Yardımsı Ahmet Sarıkurt ise “Gazze’ye bir saat uzaklıktaki Ariş hastanesini ziyaret ettik. Yoğun bakımdaki bir yaralı ziyaretimiz sırasında hayatını kaybetti. Gazze’de yakıt olmadığı için jeneratörler çalışmıyor. Günde bir saat elektrik verilebiliyor. Su, ilaç ve gıda yok. Ancak Mısır tüm kapıları açarsa Gazze’nin tüm ihtiyaçları karşılanır. Tüm tepkilere rağmen İsrail saldırılarını durdurmuyor. Burada olduğumuz süre içinde 3 roket saldırısına bizzat şahit olduk.” şeklinde konuştu.

İHH irtibat adresleri:

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı

Adres: Büyük Karaman cd. Taylasan sk. No:3  34230 Fatih / İstanbul

Telefon: +90 212 6312121 (pbx) Faks: +90 212 6217051  

Web: www.ihh.org.tr   E-mail: info[at]ihh.org.tr

 

Etiketler : #İHH   #Gazze’ye   #ikinci   #yardım   #konvoyunu   #ulaştırdı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN