İHH'dan Pakistan'da mültecilere sağlık hizmeti

İHH, 2,5 milyon insanın mülteci durumuna düştüğü Pakistan’daki yardımlarını sürdürüyor. Gıda ve giyecek yardımından sonra Celala kampında kurulan klinik ile sağlık hizmeti de verilmeye başlandı. Mültecilerin istihdamı için bir de dikiş atölyesi kuruldu.

31-05-2009


İHH İnsani Yardım Vakfı insani krizin yaşandığı Pakistan’da ara vermeden çalışmalarına devam ediyor. Yardım çalışmalarına sıcak yemek dağıtımı ile başlayan İHH bugüne kadar battaniye, bölgeye özel ayakkabı, ilaç ve kuru gıda yardımlarında bulundu ve bu malzemelerin dağıtımı halen devam ediyor.

Öte yandan Haripurda bin 600 mültecinin kaldığı bir kampın kontrolünü devlet yetkililerinden devralan İHH İnsani Yardım Vakfı bu kampta su alt yapısından sıcak yemek dağıtımına kadar gerekli alanlarda yardım sağlıyor.

İHH ayrıca Merdan şehrinde bulunan ve ülkedeki en kalabalık mülteci kampı olan Celala kampında bir sağlık kliniği ile çadır okul kurarak buradaki mültecilere hizmet vermeye başladı. Sağlık kliniğinde muayene olan mültecilere ilaç yardımında da bulunan vakfımız, 24 saat hazır bulundurduğu ambulansıyla durumu kritik olan mültecileri hastanelere ulaştırıyor.

Kampta İHH tarafından kurulacak dikiş atölyesinde mültecilerin istihdam edilmesi hedefleniyor. Söz konusu atölyede dikilecek elbiseler ise mültecilere dağıtılacak.

İHH ekipleri Celala kampında bakıma muhtaç yetim ve özürlü çocuklar, dul kadınlar ve yaşlılar için bir özel bir çadır kompleksi kurmaya başladı.

Yetim çocukları çalışmalarında önceleyen vakfımız bugüne kadar ailesine ya da akrabalarına ulaşılamayan 5 kayıp çocuğa ve hayatta kalan hiç bir yakınlarının bulunmadığı anlaşılan 4 çocuğu koruma altına aldı. Pakistan hükümetinin özel izniyle kriz bölgesinde yetim çocukların tespiti için çalışmalarına devam eden İHH ekipleri, yakınlarını kaybetmiş çocukların eğitim, sağlık ve barınma ihtiyaçlarını karşılamak üzere kendi yatılı okullarına yerleştirmek üzere gerekli işlemlere de başladı.

(Kaynak: ihh.org.tr)

Etiketler : #İHH'dan   #Pakistan'da   #mültecilere   #sağlık   #hizmeti   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN