İHH 110 ülkede kurban kesecek

İHH, “Kurbanla İyiliğe Ortak Ol” sloganıyla bu yılki Kurban çalışmalarını başlattı. Vakfımız bu yıl dünyada 110 ülke ve bölge ile Türkiye’de 47 ilde kurbanlarınızı ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak. Kurban bağış bedeli ise 220 YTL olarak belirlendi.

05-11-2008


İHH İnsani Yardım Vakfı, Kurban Bayramı'nı milyonlarca Müslüman’la eda etmek için kurban çalışmalarına başladı. İHH, her yıl olduğu gibi bu yıl da savaş, çatışma, doğal afet, açlık ve kuraklığın yaşandığı coğrafyalar ile Müslümanların azınlık durumunda olduğu ülkeler başta olmak üzere toplam 110 ülke ve bölge ile 47 ilimizde kurban kesecek.

Öncelik kriz ve çatışma bölgelerinde

İHH’nın Kurban organizasyonunda önceliği muhacir kampları, savaş ve doğal afet mağdurları, yetim yurtları, yetim aileleri, yaşlılar, kimsesizler, dullar, toplumun yoksulluk çeken kesimleri, okullar, medreseler ve hastaneler alıyor.  İHH tarafından belirlenen 220 YTL’lik kurban bağış bedelinin açıklanmasının ardından hayırseverlerimizin ilk bağışları vakfımıza ulaşmaya başladı.

Kurban kesimleri yurt içinde de yoğun olacak

Yurt dışında gerçekleştirilecek olan Kurban organizasyonunun yanı sıra çalışmalarımız Türkiye’de de aynı yoğunlukta gerçekleştirilecek. İHH, bu sene Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki iller başta olmak üzere Anadolu’nun farklı bölgelerindeki ihtiyaç sahibi insanlarımıza kurban dağıtımı yapacak.  İHH Yurtiçi Yardımlar Birimi, kurban kesimi yapılacak ve dağıtılacak bölgeleri tek tek tespit etti. Tanışma, paylaşma ve yardımlaşma vesilesi olan Kurban’da yine Müslümanların yüzleri İHH’nın Kurban organizasyonu ile gülecek.

Kurban Müslümanları birbirine yaklaştırıyor

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Kurban’ın Müslümanlar arasındaki kardeşlik, paylaşma ve dayanışma duygularını güçlendirdiğini söyledi.

Ağırlıklı olarak İslam ülkelerinde kurban kestiklerini hatırlatan Yıldırım, Müslümanların azınlıkta olduğu ülkelerde de kurban kestiklerini, böylelikle buralardaki Müslümanlara da Kurban Bayramı’nın coşkusunu yaşattıklarını kaydetti.

Yıldırım, Kurban çalışması amacıyla gittikleri ülkelerde Müslümanların sıkıntılarını daha yakından gördüklerini ve daha sonra da bu problemleri çözmek için çeşitli projeler başlattıklarını anlattı.

Kurban bedelini 220 YTL olarak belirlediklerini ifade eden Yıldırım şunları söyledi:

“Ortadoğu’dan Afrika’ya, Balkanlardan Uzakdoğu’ya, Orta Asya’dan Latin Amerika’ya kadar dünyada 110 ülke ve bölgede, Türkiye’de ise 47 ilimizde yoksulun, kimsesizin ve yetimin yüzü gülsün diye Kurban’la iyiliğe ortak olalım diyoruz.” 

(Kaynak: ihh.org.tr)

Etiketler : #İHH   #110   #ülkede   #kurban kesecek   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN