Hizbullah'ta Esed'e destek azalıyor

Lübnan Hizbullahı taraftarları arasında Suriye güvenlik güçlerinin katliamları sebebiyle Esad'a olan destek her geçen gün azalıyor.

28-10-2012


Suriye'de muhalif gösterilerin başladığı günden beri Esad'ın en büyük destekçisi olan Lübnan Hizbullahı'nın seçmenleri arasında Esad'a olan destek her geçen gün azalıyor.

The Telegraph Gazetesi editörlerinden Nick Meo bugün yayımladığı yazısında Güney Beyrut'ta Hizbullah seçmenleri ile yaptığı görüşmeleri aktardı.

Hizbullah taraftarları arasında Esad'a ve Suriye'ye her geçen gün öfkenin arttığını ifade eden Meo, seçmenlerin Hizbullah'ın yöneticilerinin de Esad'a karşı gelmeleri gerektiğini düşündüğünü aktarıyor.

Meo, desteğin azalmasına rağmen partide hala önemli bir kesimin Suriye'deki devrim hareketinin Mısır'daki gibi olmadığını ve dış güçlerle bağlantısı olduğuna inandığını ifade ediyor. Yine de Suriye rejiminin yaptığı katliamlar ve muhalif gösterileri şiddetle bastırması, Hizbullah'ın özellikle kadın seçmenlerinde şüpheler oluşturuyor. Hizbullah taraftarları Esad'ın gösterilere daha insani yöntemlerle müdahale etmesi gerektiğini düşünüyor. 

(Kaynak: Dünya Bülteni)

Etiketler : #Hizbullah'ta   #Esed'e   #destek   #azalıyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN