
Heniyye: Saldırılar, siyonistlerin umutsuz çırpınışlarıdır
Meşru Filistin hükümeti başbakanı İsmail Heniyye, yapılan son saldırıların Filistin halkına boyun eğdirmekten aciz kalan işgal güçlerinin umutsuz çırpınışlarından başka bir şey olmadığını bildirdi.
19-12-2007

Meşru Filistin hükümeti başbakanı İsmail Heniyye, yapılan son saldırıların Filistin halkına boyun eğdirmekten aciz kalan işgal güçlerinin umutsuz çırpınışlarından başka bir şey olmadığını bildirdi.
Gazze’deki Katar Büyükelçiliğinde düzenlen bir tören sırasında açıklama yapan Heniyye, Arap ülkelerine çağrıda bulunarak, siyonistlerin acımasız kuşatma ve ambargosuna maruz kalan Gazze’ye şimdi de sahip olduğu tüm imkânlarla saldıran işgal güçlerine müdahale etmelerini istedi. Heniyye, Filistin halkının kanın durmasına, barışa ve sükûnete ihtiyaç duyduğunu kaydetti.
Filistin başbakanı, Filistin halkının ve İslam ümmetinin bayramını kutlayarak, bayramın sevgi, kardeşlik ve iç anlaşmazlıkların aşılması için vesile olmasını temenni ettiğini belirtti.
Gazze’deki 92 tutuklunun salıverilmesiyle ilgili de açıklama yapan Başbakan, “Tutukluları Mübarek Kurban Bayramı’nın gelişi vesilesiyle serbest bıraktık. Bırakılanlar arasında Gazze’de meydana gelen patlamalara adları karışanlar da var.” diyerek hükümetlerinin siyasi tutuklamalara karşı olduğunu da vurguladı.
Heniyye ayrıca, Ramallah yönetimindeki yetkililerden Batı Yaka’daki tüm siyasi tutukluların serbest bırakılmasını talep etti. (Filistinhaber.com)
Avrupa Parlamentosu, siyonazi çetesini "soykırımcı" olarak nitelemeye hazırlanıyor
Hamas’tan, siyonazi rejiminin çetesine darbe
ABD’den dünya ülkelerine: İsrail’e karşı adım atmayın
Büyük şeytan ABD Gazze'de ateşkes tasarısını bir kez daha veto etti
Şam’da ABD bayrağı göndere çekildi
86 gün boyunca açlık çeken insanları aşağılamak
Gazze'de her gün her saat Kerbela
Nekbe’nin 77. yıl dönümünde
Makaleler
Hava Durumu