
Hamas: Tek yol güç kullanmak
Hamas Hareketinden yapılan açıklamada, “Filistinlilerin haksız yere çıkarıldıkları evlerine ve vatanlarına geri dönmelerinin tek yolu güç kullanmaktır.” denildi.
09-07-2020

Hamas Hareketi, Filistinlilerin vatanlarına geri dönmesini sağlayacak tek şeyin “güç kullanmak” olduğunu belirtti.
İsrail’in “Koruyucu Hat Operasyonu” adını verdiği Temmuz 2014’te düzenlenen saldırının 6. yılı nedeniyle Hamas tarafından yapılan yazılı açıklamada, Filistinlilerin haklarının korunması için tüm güç unsurlarının kullanılacağı vurgulandı.
“Filistinlilerin haksız yere çıkarıldıkları evlerine ve vatanlarına geri dönmelerinin tek yolu güç kullanmaktır.” ifadesinin kullanıldığı açıklamada, Ürdün Vadisi’ne dönük herhangi bir ilhak girişiminin Gazze, Kudüs ve tüm Filistin’e zarar vereceği kaydedildi.
Abluka, yaptırımlar, saldırılar, Yüzyılın Anlaşması ve İsrail’in ilhak planının Filistin halkının toprakları üzerinde hak sahibi oluşunu değiştirmeyeceği vurgulanan açıklamada, “Çocuklarımızın lokmasını zalim ablukacıların ağzından çekip alacak ve hakkımıza karşılık düşmana hiçbir siyasi bedel ödemeyeceğiz.” ifadesi kullanıldı.
İsrail’in 2014’te karadan, havadan ve denizden başlattığı ve 51 gün süren saldırıda, Birleşmiş Milletler (BM) verilerine göre, 551’i çocuk 2 bin 158 Filistinli şehit oldu, 11 binden fazla kişi yaralandı.
(Kaynak: İktibas Dergisi.com)
Gazze nüfusunun yüzde 10’u şehid ya da yaralı
Gazze'de insani yardıma ulaşmaya çalışan 1900 sivil katledildi
Ankara'da yüz bin kişi Gazze'ye insani koridor için TBMM'ye yürüdü
ABD Ankara Büyükelçiliği önünde Enes Cemal eş-Şerif ve beş arkadaşı için basın açıklaması
Bugünün Kufelileri Olmak Veya Olmamak
Gazze'de açlıktan ölümler sürüyor
GAZZE'Yİ İŞGAL PLANININ ONAYINA DAİR BİRKAÇ KELAM VE AZİZ GAZZE HALKINA KISA MÂRUZAT
Yemen, ABD donanmasının füze stoklarını hızla eritiyor
Makaleler
Hava Durumu