Hacı adayları Vakfe için Arafat'ta

'Hac Arafat'tır' hadisinde söz edilen vadide, bugün üç milyonu aşkın Müslüman, haccın en önemli bölümünü yerine getirmek için vakfeye duracak.

04-11-2011


Dün akşam saatlerinden itibaren hac ibadetinin en önemli rüknü olan Arafat'a çıkış başladı. 'Hac Arafat'tır' hadisinde söz edilen vadide, bugün üç milyonu aşkın Müslüman, haccın en önemli bölümünü yerine getirmek için vakfeye duracak. Haccın şartı, vakfede, arefe günü, öğle saatlerinden akşam güneş batışına kadar bir an bulunmak.

Bugün adeta mahşer gününe dönecek olan Arafat'ta tüm hazırlıklar tamamlandı. Konaklama yerlerine çadırlar kuruldu, hacı adaylarının ihtiyaçlarını karşılamak üzere hazırlanmış yerler elden geçirildi.

Mina'da beş vakit kalarak sünneti yerine getirmek isteyen hacı adayları ise bugün sabah namazı sonrası Arafat'a çıkmaya başlayacak.

HAC ARAFAT DEMEK

Hac, Hicri Zilhicce ayının sekizinci günü ihramla Mina'ya çıkmakla başlıyor. Sünnet olan, hacı adaylarının arife günü sabah namazından sonra Mina'dan ayrılarak Arafat'a hareket etmeleri. Ama üç milyonu aşkın hacı adayının bir kısmı ise bugünden itibaren çıkmaya başladı. Hacılar, yarın öğle ve ikindi namazlarını birarada kıldıktan sonra, dualarla güneşin batışı bekleyecek,  sonra da Müzdelife'ye geçecek.

Arafat ile Mina arasında yer alan Müzdelife, Harem mıntıkası içinde yer alıyor. Burada akşam ve yatsı namazlarını birarada kılacak olan hacı adayları, bayrama giden geceyi, Müzdelife'de geçirecek. Kurban Bayramı'nın birinci günü de Mina'ya gelerek şeytan taşlayacak. Daha sonra kurbanlarını kesecek ve tıraş olarak ihramdan çıkacak. Hacılar, daha sonraKâbe'de hac tavafını ve say'ını yaparak hac görevinin tamamını yerine getirmiş olacak.

ARAFAT NERESİ?

Arafat, Mekke'nin 21 kilometre güneydoğusunda yer alan ve Harem sınırları dışında kalan ova görünümlü bir alan. Arafat'ın sınırları yaklaşık dört bin yıl önce Hz. İbrahim (a.s) tarafından çizilmiş. Arafat, 454 metre yüksekliğinde ve Hz. Muhammed'in (sav) vefatından önce ünlü veda hutbesini yaptığı dağ.

(Kaynak: Dünya Bülteni)

Etiketler : #Hacı   #adayları   #Vakfe   #için   #Arafat'ta   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN