
Guantanamo'da 100 mahkum açlık grevinde
Guantanamo Hapishanesi'nde açlık grevine giden Müslüman mahkumlardan bazılarının durumunun kritik seviyede olduğu açıklandı.
12-03-2013
Guantanamo Hapishanesi'ndeki mahkumların Kuran mushafları ve kişisel eşyalarına el konması üzerine başlattığı açlık grevi devam ediyor.
Mahkumların avukatları tarafından yapılan açıklamada açlık grevine katılanların durumunun kötüye gittiği ve kritik seviyeye yaklaştığı belirtildi. Verilen bilgiye göre bazı mahkumlar kan tükürüyor ve bilinç kaybı yaşıyor.
Hapishane'de kalan 130 Müslüman mahkumun hemen hemen tamamının açlık grevine katıldığı, yalnızca yaşlı ve hasta mahkumların greve katılmadığı kaydediliyor.
Guantanamo'daki mahkumların açlık grevine gitme kararı Mart ayının başlarında mahkum avukatları tarafından açıklanmıştı. Açlık grevine hapishane yönetiminin mahkumların Kuran-ı Kerim mushafları, aile fotoğrafları, mektupları ve dini kitapları gibi kişisel eşyalarına el konması sebep olmuştu.
Öte yandan hapishane yönetimi ise konuyla ilgili ilk açıklamasının aksine açlık grevini doğruladı. Yönetim, açlık grevinin büyük olmadığını, yalnız dokuz mahkum tarafından yapıldığını ve bunların beşinin hapishane görevlileri tarafından zorla beslendiğini söyledi.
Guantanamo Cezaevi'nde 166 mahkum kalıyor. Bu mahkumların hemen tamamı Müslüman ve Ortadoğulu. Mahkumlar, 2005 yazında da açlık grevi eylemi başlatmış, ancak yetkililerin zorla yemek yedirmesi üzerine eylemleri yarıda kalmıştı.
(Kaynak: Dünya Bülteni)
Rejimi çökertemedik, "Venezuela modeli" verelim!
Sözde ateşkes: Gazze’de dün 14 Müslüman katledildi
Lawrence Kudüs'te hem hoca hem haham kılığına girmiş
İktibas ve Cemre Derneği ortaklığında Gazze’de ilk çadırlar kuruldu
Hamas: Siyonist çetenin hapishanelerindeki Filistinli kadınlar darbediliyor, başörtüleri zorla çıkarılıyor
Gazze’de Yağmur Yağarken Vicdanlar Çöktü
Hamas, Batı Şeria’da yeni 19 yahudi yerleşimine tepki gösterdi
Garantörlük safsatası
Makaleler
Hava Durumu






























































