
Göktaş'ın konferansına faşişt saldırı (VİDEO)
Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde Yazar Mehmet Göktaş'ın katılımıyla düzenlenen 'Modernizm ve İslam' isimli konferans, kendilerini 'ülkücü' olarak tanıtan bir grup tarafından basılarak katılımcılar darp edildi.
19-12-2017

ERZURUM - Atatürk Üniversitesinde faaliyet yürüten Hür Nida Gençlik Kulübü tarafından düzenlenen "Modernizm ve İslam" isimli konferans kendilerini ülkücü olarak tanıtan bir grup tarafından basıldı. Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş'ın konuştuğu sırada yapılan saldırıda aralarından bayan öğrencilerin de bulunduğu üniversiteli öğrenciler darp edildi.
Saldırıya ilişkin İLKHA'nın telefonla görüştüğü Mehmet Göktaş, polisin tüm olup bitenleri izlemekle yetindiğine dikkat çekti.
Hür Nida Gençlik Kulübü'nün davetlisi olarak "Modernizm ve İslam" isimli bir konferansa katıldığını belirten Göktaş, konferansın yapıldığı salona girdiklerini ve yoğun bir katılımın olduğunu söyledi.
Konuşması esnasında "bir grup ülkücünün" salonu bastığını ifade eden Göktaş, yaşananları şöyle anlattı:
"Ben konuşma yaparken birdenbire ülkücüler salonu bastılar. Arkadaşlara, organize edenlere, sunucuya falan saldırdılar. Polisler vardı baştan beri. Polisler vardı ancak saldırganlara yönelik herhangi bir engellemede bulunmadılar. Konferansa katılan bayanlar ayağa kalkıp direndiler. Konferans iptal edilmedi. Elhamdülillah konferansımızı verdik. Konferanstan sonra yine okulun çevresinde bunlar bunu hazmedemediler. Saldırıları devam etti. Bazı kardeşlerimiz saldırıya uğradı, tartaklandılar. Gözümün önünde yumruklandılar. Hayvanca saldırdılar."
Kentte gerginliğin devam ettiğini söyleyen Göktaş, saldırıya uğrayan mütedeyyin gençlerin güvende olmadıklarına dikkat çekerek siyasilerin olaya müdahil olmaları gerektiğini söyledi.
(İLKHA)
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler
Doğru anlaşılan dinin Kurban'ı da doğru anlaşılır
Bayramımız mübarek olsun
BÂTILIN BİTMEYEN KONSİLLERİ
MEALLER, DİYANET VE ÇÖZÜM
PKK Meselesi Tamam, Darısı Kürt Meselesine
‘Makul olmak’ kazandırır
Elias Rodriguez: Bizler -bunun olmasına izin verenler- Filistinlilerin affını asla hak etmeyeceğiz
Akp Sürecine Mâide Sûresi 105. Ayetten Bakmak
Makaleler
Hava Durumu