Gazze’deki soykırım girişiminde şehid sayısı 906’ya çıktı, 4 bin 100 de yaralı var

İşgal ordusunun dün (11 Ocak Pazar) kırktan fazla masum ve savunmasız Filistinliyi şehid etmesiyle 16. gününe giren barbar saldırıda katledilen Filistinli sayısı 900'ü geçti.

12-01-2009


İşgal ordusunun dün (11 Ocak Pazar) kırktan fazla masum ve savunmasız Filistinliyi şehid etmesiyle 16. gününe giren barbar saldırıda katledilen Filistinli sayısı 900'ü geçti.

Filistin Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalışan Olağanüstü Haller ve İlk Yardım Müdürü Dr. Muaviye Hasaneyn yaptığı açıklamada işgal ordusunun yaptığı vahşi saldırılar neticesinde şimdiye kadar 900’den fazla Filistinlinin şehit olduğunu, 4100 kişinin de yaralandığını belirterek şehit ve yaralıların yarısını kadın ve çocukların oluşturduğunu ifade etti.

Dr. Hasaneyn, işgal güçlerinin dün (11 Ocak Pazar) yaptığı saldırılarda 41 Filistinlinin şehit olduğunu, bunlardan 14’ünün işgal ordusuna bağlı birliklerin Tellu’s-Selam mahallesi ile Gazze’nin kuzeyine düşen Şeyh Aclin bölgesine girme teşebbüsünde bulunurken yaptıkları saldırılar sonucu şehit olduklarını belirtti.

Hasaney, şimdiye kadar şehit olan 900’ün üzerindeki Filistinliden 277’sinin çocuk, 93’ünün kadın, 92’sinin yaşlı, 12’sinin de sağlık çalışanlarından oluştuğunu belirterek, ayrıca işgal ordusunun saldırılarında hayatını kaybedenler arasında gazeteci ve yabancı insanların da olduğunu söyledi.  Yaralılardan 500’ünün durumunun ağır olduğu bildirildi.

Saldırılar öncesinde sürdürülen ambargo nedeniyle ilaç stokları zaten sıfırlanmış olan Sağlık Bakanlığı’nın mevcut durum karşısında çok sıkıntı çektiği ve yaralılardan birçoğunun ilaç sıkıntısı yüzünden ölümle karşı karşıya olduğu belirtildi.  

(Kaynak: Filsiitinhaber.com/tr)

Etiketler : #Gazze’deki   #soykırım   #girişiminde   #şehid   #sayısı   #906’ya   #çıktı   #   #4   #bin   #100   #de   #yaralı   #var   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN