
Gazze sular altında
Gazze hükümeti, 4 gündür şiddetli fırtına ve yağışın etkisi altında olan Gazze'yi afet bölgesi ilan etti.
14-12-2013

Gazze hükümeti, 4 gündür şiddetli fırtına ve yağışın etkisi altında olan Gazze'yi afet bölgesi ilan etti.
Çevre Kalite Kurumu Başkanı Yusuf İbrahim, yüzlerce yıldır görülmemiş miktarda yağış aldığını belirttiği Gazze'yi "doğal affet bölgesi" ilan ettiklerini bildirdi.
İbrahim, yaklaşık 6 haftadan bu yana süren elektrik sıkıntısından dolayı pompaların biriken suyu denize akıtamadığını ifade ederek, çok sayıda ev , işyeri ve arazinin su altında kaldığını kaydetti.
Gazze'de aşırı yağışlar dolayısıyla çok sayıda yolun trafiğe kapatıldığını dile getiren İbrahim, çarşamba gününden bu yana eğitime ara verildiğini hatırlattı.
Çevre Kalite Kurumu Başkanı İbrahim, uluslararası kurum ve kuruluşlara, dördüncü gününe giren sel afetiyle mücadele edebilmek için ihtiyaç duyulan araç ve gereçlerin sınır kapılarından geçmesine izin verillmesi konusunda kendilerine yardımcı olmaları çağrısında bulundu.
İsrail ablukası ve darbenin ardından Mısır'ın tünelleri kapatması sonucu Gazze'de bir süredir yaşanan yakıt krizi nedeniyle hükümet, kötü hava koşullarıyla mücadelede yetersiz kalıyor.
(Yeni Şafak)
Gazze’ye yönelik medya karartması sürüyor
Siyonazi işgal ordusunun Suriye’deki işgali genişliyor
Modern Mitleri Yıkan, Putları Kıran, Ümmeti Uyandıran Mübarek Cihad: Aksa Tufanı
Trump-Netanyahu planı: İşgali yenilemek ve kalıcı hale getirmek
Bir Erdal Bayraktar geçti bu dünyadan
Siyonazi vahşeti Gazze'de 65 bin 208 can aldı
Ersin Çelik, Sumud Filosu'ndaki son gelişmeleri aktardı: İnsanlık yelken açtı
Büyük Gazze İstişare Toplantısı Sonuç Değerlendirmesi yayınlandı
Makaleler
Hava Durumu






























































