Gazze katliamı yıldönümünde Taksim'de protesto edildi

Siyonist işgal rejimi, Gazze savaşının birinci yıl dönümünde Taksim’de protesto edildi. Duyarlı yürekler, Filistin Konvoyunun Gazze’ye geçişine izin vermeyen Mısır’a da tepki gösterdi. Pankart ve sloganlarla Mısır’ın suça ortak olduğu belirtildi. Ardından da Levent'te bulunan Mısır Konsolosluğu'na geçilerek, Firavun Hüsnü protesto edildi.

28-12-2009


Siyonist işgal rejimi, Gazze savaşının birinci yıl dönümünde Taksim’de protesto edildi. Duyarlı yürekler, Filistin Konvoyunun Gazze’ye geçişine izin vermeyen Mısır’a da tepki gösterdi. Pankart ve sloganlarla Mısır’ın suça ortak olduğu belirtildi. Ardından da Levent'te bulunan Mısır Konsolosluğu'na geçilerek, Firavun Hüsnü protesto edildi.

Siyonist işgal rejiminin, Gazze saldırılarının üzerinden tam 1 yıl geçti. 27 Aralık 2008 tarihinde başlayan siyonist saldırılarında fosfor bombası da dahil olmak üzere bir çok kimyasal silah kullanıldı. Saldırılarda 500’ü çocuk olmak üzere 1500 masum insan hayatını kaybetti. Savaş bittikten sonra da Gazze halkı üzerindeki ambargo devam ettirildi. 1,5 milyon insanın yaralarını sarmasına fırsat verilmedi.

Duyarlı yürekler savaşın yıl dönümünde Taksim meydanında bir araya gelerek siyonist işgali bir kere daha protesto etti. Filistin Konvoyu’nun Gazze’ye geçişine izin vermeyen Mısır da telin edildi. Eytlemciler Ürdün’ün Akabe şehrinde bekletilen Filistin’e özgürlük konvoyuna da destek verdi.

Mazlum-Der Genel Başkan Yardımcısı  Cüneyt Sarıyaşar, Filistin Dostları Platformu adına yaptığı basın açıklamasında son 3 yıldır Gazze’de kabul edilemez bir insanlık suçu işlendiğini ifade etti.

Sarıyaşar sözlerini şöyle sürdürdü:  “Gazze saldırıları ile birlikte İsrail nasıl bir terör anlayışına sahip olduğunu tüm dünyaya göstermiştir. İsrail çılgına dönmüş kimseni aklına bile getirmediği en vahşi soykırım yöntemlerini Gazze halkı üzerinde kullanmaya başlamıştır. Buradan uğurladığımız ve içinde kardeşlerimizin bulunduğu konvoya dahi tahammül edememiştir. Ancak şunu unutmasınlar bizler oraya H.z Musa’ya inanan insanlar olarak gidiyoruz.”

Gazze onurunu koruyor

Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya ise yaptığı konuşmada Gazze halkının her türlü zorluğa rağmen onurlu bir duruş sergilediğini söylerken Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek gibi işbirlikçilerin ise her türlü imkâna rağmen onursuz bir yaşam sürdürdüklerini ifade etti.

Gazeteci yazar Abdurrahman Dilipak da İsrail yenmek için önce içimizdeki tefrikayı bitirmemiz gerektiğini ifade ederken şunları söyledi: “ İsrail’i yenmek istiyorsak önce safları sıklaştırmalıyız. En büyük düşman nefsimizdir. Gazze İslam ümmeti için bir mektebe dönüşmüştür. İsrail kurulduğu tarihten itibaren ilk defa bu kadar yalnız duruma düşmüştür.

Yıldırım,  Ürdün’den telefonla alana bağlandı

İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım da Filistin Konvoyunun bulunduğu Ürdün Akabe’den telefonla eyleme katıldı. Yıldırım yaptığı konuşmada konvoyun büyük bir ses getirildiğini söyledi ve ekledi: “ Şu an Mısır ne yapacağını şaşırmış durumda. Dünyanın her yerinden Mısır’a tepkiler geliyor. İSiyonist işgalcinin uyguladığı ambargoda Mısır’ın ne kadar aktif bir rol oynadığı bu konvoy ile ortaya çıktı. Mısır bize diyor ki Suriye’ye geri dönün, oradan gemilerle Gazze’ye geçin. Bize 1000 km fazladan yol yaptırmaya çalışıyor. Mısır bu konvoyu engellemek için elinden geleni yapıyor. Yol güzergahını bize iletmediler diyor Mısır’lı yetkililer. Siz sağırmısınız? Körmüsünüz? Haftalardır güzergahımızı söylüyoruz. Ama şunu aklınızdan çıkarmayın hiçbir durumda geri dönmeyi düşünmüyoruz.”

Grup daha sonra siyonist işgal bayrağını  yakarak sloganlar attı. Eyleme katılanlar Taksim meydanından sonra Levent’te bulunan Mısır konsolosluğuna geçerek Mısır hükümetini protesto ettiler.  200 araçlık Filistin konvoyunun Gazze’ye girişini engelleyen Mısır’a tepki gösterildi. Mısır’ın konvoyun geçişine izin vermemesi halinde konsolosluğun kuşatmaya alınacağı belirtildi.

(İslam ve Hayat / ihh.org.tr)

Etiketler : #Gazze   #katliamı   #yıldönümünde   #Taksim'de   #protesto   #edildi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN