Gazze insani yıkımın eşiğinde

Sınır geçişlerinin uzun süredir kapalı olduğuna dikkat çeken BM yetkilisi Karen Ebuzeyd, yardım depolarının boşaldığını, bu durumun sürmesi halinde bir yıkım, felaket olacağını ifade etti.

23-11-2008


Ateşkese rağmen kendisi sürekli Gazze'ye füze yağdırmasına karşılık, Filistinli direnişçilerin 4 Kasım'daki roket saldırılarını gerekçe gösterip Hamas denetimi altındaki Gazze'ye geçişleri kapatan ve bölgeye elektrik vermediği için Filistinlileri karanlıkta bırakan siyonist işgal çetesine tepki yağıyor. BM Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Örgütü (UNRWA) Başkanı Karen Ebuzeyd, Gazze'nin mal girişlerine kapatılmasının insani bedelinin, 8 yıl önceki Filistin intifadasının ilk günlerinden beri en ağır duruma geldiğini söyledi. Sınır geçişlerinin uzun süredir kapalı olduğuna dikkat çeken Ebuzeyd, yardım depolarının boşaldığını, bu durumun sürmesi halinde bir yıkım, felaket olacağını ifade etti.

BASINA BLOKAJ

UNRWA'nın 820 bin kişiye karneyle yiyecek dağıttığını hatırlatan Ebuzeyd, UNRWA'nın süt tozu ve şeker gibi günlük ihtiyaçların yüzde 60'ını karşılayan gıda sepetinin tükendiğini belirtti. Ürdün Kralı Abdullah, işgalci siyonistin müdahalesinin dengeleri alt üst ettiğini vurgularken, Gazze'ye girişlerine izin verilmeyen AP, Reuters, New York Times, BBC ve CNN gibi medya kuruluşlarının temsilcileri, siyonist işgal çetesinin tutumunu sert dille eleştirdi.

(Kaynak: Yeni Şafak)

Etiketler : #Gazze   #insani   #yıkımın   #eşiğinde   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN