Gazze filosuna Yunanistan’da siyonist saldırı

İnsani yardım amacıyla bir - iki gün içinde Gazze’ye doğru hareket etmesi beklenen ikinci yardım filosu daha yola çıkmadan siyonistlerin fiili saldırıları başladı. Yardım komitesinden yapılan açıklamada, filoya Yunanistan’dan katılacak bir geminin önceki gün kimliği belirsiz kişilerce saldırıya maruz kaldığı ve geminin pervanelerinin tahrip edildiği bildirildi.

29-06-2011


İnsani yardım amacıyla bir - iki gün içinde Gazze’ye doğru hareket etmesi beklenen ikinci yardım filosu daha yola çıkmadan siyonistlerin fiili saldırıları başladı.

İnsani yardım amacıyla bir - iki gün içinde Gazze’ye doğru hareket etmesi beklenen ikinci yardım filosu daha yola çıkmadan siyonistlerin fiili saldırıları başladı. Yardım komitesinden yapılan açıklamada, filoya Yunanistan’dan katılacak bir geminin önceki gün kimliği belirsiz kişilerce saldırıya maruz kaldığı ve geminin pervanelerinin tahrip edildiği bildirildi.

“Gazze’ye Özgürlük Filosu 2 - İnsan Kalın” ismi ile Gazze’ye doğru yola çıkmak isteyen dünyanın 22 farklı ülkesinden vicdanlı insanlar birçok sorunla uğraşıyorlar. Yunanistan’a demir atan gemiler bütün baskılara direnirken şimdi de gemilerine yapılan sabotaj ile şaşkına döndüler.

Limandaki Gemiye Sabotaj Yapıldı

Akit’e konuşan İHH Genel Başkan Vekili Hüseyin Oruç’un verdiği bilgilere göre şu anda Yunanistan’da 9 gemi Gazze’ye hareket etmek için bekliyor. Fransızlara ait bir gemi ise Yunanistan’a ulaşmak üzere. Limanlarda bekleyen özgürlük filosu yolcularını ise birçok sıkıntı bekliyor. Her gün yeni bir problemle uğraşmak zorunda kalan yolcular dün meydana gelen saldırının yaralarını sarmaya çalışıyor. Dün, Yunanistan’da limanda bekleyen gemilere sabotaj yapıldı. Kimliği belirsiz kişiler tarafından yapılan saldırıda filodaki gemilerden Norveç – İsveç ve Yunan ortak yolcu gemisinin pervane aksı kırıldı. 15 bin Euro ve 2 güne mal olan saldırının özgürlük filosunu yıldırma amaçlı yapıldığını açıklayan yolcular ise yayınladıkları bildiri ile “Bütün baskı ve oyunlara rağmen Gazze bekle bizi, geliyoruz” dediler.

Yeni Yeni Sorunlar Ortaya Çıkarıyorlar

Diğer gemilerin belgeleri ile alakalı da sorunlar devam ediyor. Filo üzerinde ağır bir baskı söz konusu olduğunu dile getiren İHH Genel Başkan Vekili Hüseyin Oruç; “Net bir hareket gününün belirlenmesi söz konusu olmuyor. Sürekli yeni sorunlar ortaya çıkıyor. Baskı ile baş etmek zorundayız. Şu anda 9 gemi limanda bekliyor, bir tane de geliyor. İnşallah mümkün olan en yakın zamanda yola çıkılacak. Türkiye’den de bu filoya katılım olacak” dedi. Özgürlük Filosunun İtalya ekibi tarafından yapılan açıklamada da 2 yük ve 7 yolcu gemisinin hazır olduğuna vurgu yapılarak, yaşanan sıkıntıların ise kendilerini daha da güçlendirdiği ifade edildi. Birçok yeni kural ve uygulama ile karşı karşıya olduklarını ilan eden İtalya ekibi; “Bir sorunu hallediyoruz, sonra bir tane daha çıkıyor. Birileri çok ötelerden işimize karışmaya çalışıyor ama biz zaten onlara çok yakın bir yere geleceğiz. Bu telaşları neden” dedi.

Siyonist Medyası Güldürdü: Gemilerde Kimyasal Madde Var

İsrail medyası ise gemilerde kimyasal maddelerin bulunduğunu iddia ederek dünyayı kendine güldürdü. İsrail’de yayınlanan Maariv gazetesinin haberine göre İsrail güvenlik güçleri gemilerde kimyasal maddelerin bulunduğunu ve bu maddelerin gizlice Gazze’ye sokulmak istendiğini iddia etti. Kimyasal maddeler içeren gemilere saldırı için bahane arayan İsrail askerlerinin müdahale için yaptıkları hazırlıklar ise son hızla devam ediyor. Geçen seferki gibi kanlı bir müdahaleyi İsrail’in kaldıramayacağı ve dünya kamuoyuna bu defa asla açıklama yapamayacaklarını bilen İsrail hükümeti bu defa kansız bir müdahalenin yollarını arıyor.

(Haber: Mustafa R. Özgür - Ertuğrul Cesur / Yeni Akit)

Etiketler : #Gazze   #filosuna   #Yunanistan’da   #siyonist   #saldırı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN