Gazze'de 110 gündür katliam yapılıyor

İşgal güçlerinin Gazze Şeridi’ne açtığı soykırım savaşı 110’uncu gününe girerken, Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı bugün öğleden sonra yaptığı açıklamada, işgal ordusunun son 24 saat içinde Filistinli ailelere yönelik 24 katliam gerçekleştirdiğini, 210 kişiyi şehit ettiğini ve 386 kişiyi de yaraladığını ifade etti.

24-01-2024


İşgal güçlerinin Gazze Şeridi’ne açtığı soykırım savaşı 110’uncu gününe girerken, Filistin Enformasyon Merkezi muhabirleri işgal ordusunun bugün (24 Ocak Çarşamba) bir dizi hava saldırısı düzenlediğini bildirdi.
 
 
İşgal ordusu Han Yunus Kampı’ndan sahile giden yolu toprak yığınlarıyla kapatırken, El-Aksa Üniversitesi ve El-Hayr Hastanesi çevresindeki kuşatmayı da ağırlaştırdı.
 
 
Filistin Kızılay Derneği, işgal güçlerinin sağlık ekiplerini dernek binasında ve El-Emel Hastanesi’nde kuşatma altında tuttuğunu açıkladı.
 
Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı bugün öğleden sonra yaptığı açıklamada, işgal ordusunun son 24 saat içinde Filistinli ailelere yönelik 24 katliam gerçekleştirdiğini, 210 kişiyi şehit ettiğini ve 386 kişiyi de yaraladığını ifade etti.
 
Enkaz altında hâlâ çok sayıda kişinin bulunduğunu belirten Filistin Sağlık Bakanlığı, 7 Ekim’den bu yana işgal ordusu tarafından Gazze Şeridi’nde şehit edilen Filistinli sayısının 25700’e ve yaralı sayısının 63740’a yükseldiğini açıkladı.
 
Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, işgal ordusunun kuşatma altında tuttuğu Han Yunus’un batı kesimine şiddetli hava saldırıları düzenlediğini ve topçu ateşi açtığını söyledi.
 
Han Yunus’un batısında yerlerinden edilmiş insanların sığındığı sanayi bölgesine top mermisi isabet etmesi sonucu şehitlerin ve yaralıların olduğu, çadırların alev aldığı ve ilk yardım çağrılarının yapıldığı kaydedildi.
 
İşgal güçlerinin Han Yunus’ta Mevasi bölgesine düzenlediği saldırının ardından Şehit Ebu Yusuf En-Neccar Hastanesi’ne kimliği belirsiz bir şehit getirildi.
 
Gazze’deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Eşref El-Kudra, işgal güçlerinin Nasır Tıp Merkezi’ni kuşatma altında tuttuğunu, merkezin tıbbi malzeme, gıda ve yakıta ihtiyacı olduğunu, 400 civarındaki böbrek hastasının gerekli sağlık hizmetini alamadığını söyledi.
 
İşgal ordusu Han Yunus’ta Mustafa Hafız Okulu yakınlarındaki evleri bombaladı ve Han Yunus’un batısındaki sanayi bölgesi ile 5 nolu caddede yerlerinden edilen insanlara ateş açtı.
 
İşgal ordusu topçusunun da Han Yunus Kampı’nın Batı Mahallesi’ne ve Japon Mahallesi’ne ateş açtığı, bölgede işgal güçleriyle Filistinli direnişçiler arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı kaydedildi.
 
(Kaynak: Filistin Enformasyon Merkezi)

Etiketler : #Gazze'de   #110   #gündür   #katliam   #yapılıyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN