Galloway: Hepimiz Filistinliyiz, Heniyye ortak liderimiz

İngiltere Avam Kamerası üyelerinden ve Gazze Kuşatmasını Kırmak İçin Hayat Damarları kafilesi başkanı George Galloway, “Hepimiz Filistinliyiz. Amerikalılar, Siyonistler ve İngilizler onu başbakan olarak görmeyebilir ve tanımayabilirler. Fakat biz onu meşru bir başkan, meşru bir lider ve bir başbakan olarak görüyoruz. O dünyanın ortak lideridir. ‘Hepimiz Filistinliyiz’ sloganı altında, Heniyye bizim başkan adayımızdır.” dedi.

10-03-2009


İngiltere Avam Kamerası üyelerinden ve Gazze Kuşatmasını Kırmak İçin Hayat Damarları kafilesi başkanı George Galloway Gazze’ye ulaşır ulaşmaz dünyadaki özgür insanlara seslenerek, Gazze üzerindeki kuşatmayı kırmak için dünyanın değişik yerlerinden “Hayat Damarları”na benzer kafileler düzenlemelerini istedi.

Gazze’ye vardıktan sonra Filistin Meclisi’ndeki Değişim ve Islah Grubu üyeleriyle birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Galloway şöyle konuştu: “200 araçla Gazze’ye geldik. Uzun bir mesafeyi sizin için kat ettik. Dağları ve nehirleri geride bıraktık. Gazze’ye varmak için sekiz devleti geçmek zorunda kaldık. Kapalı olan sınırları aştık. Geldiğimiz her sınırda kuşatma altındaki Filistinlilerin yardım çığlıklarını ve çocukların feryatlarını duyduk. Böyle uzak bir yerden bizi buralara getiren işte bu çığlıklardır. Geçtiğimiz bütün yollarda dünya halkları Filistin halkıyla dayanışma gösterilerinde bulunuyordu. Sorun dünyanın mazlum halklarında değil, Filistin halkına şimdiye kadar yardım elini uzatmayan sistemlerdedir.”

Beraberlerinde getirdikleri ilaç, tıbbi araç-gereç ve yardımları Filistin halkının yasal Başbakanı İsmail Heniyye’ye teslim edeceklerini belirten Galloway sözlerini şöyle sürdürdü: “Milyonlar buraya gelemedi, fakat Gazze’deki insanlar için şu anda dua ediyorlar. Arap ülkelerindeki halkın çoğu Gazze için elinden gelen yardımı yaptı.”

Filistin’in başbakanın, seçim yoluyla başa geçen İsmail Heniyye olduğunu, İsmail Heniyye’nin sadece Filistin halkının değil dünyadaki bütün özgür insanların başbakanı olduğunu söyleyen Galloway şöyle devam etti: “Hepimiz Filistinliyiz. Amerikalılar, Siyonistler ve İngilizler onu başbakan olarak görmeyebilir ve tanımayabilirler. Fakat biz onu meşru bir başkan, meşru bir lider ve bir başbakan olarak görüyoruz. Kendi başbakanımız olarak da görüyoruz. Çünkü o dünyanın ortak lideridir. ‘Hepimiz Filistinliyiz’ sloganı altında, Heniyye bizim başkan adayımızdır.”

Galloway devamla şöyle dedi: “Filistin halkıyla dayanışmak için buraya gelenler İngiltere’nin elit ve sosyete kesimi değildir. Bunlar İngiltere’nin çalışan kesimidir. Size yardım etmek için geldiler. Orada her şehir ve kasabaya uğradık. Size yardım getirmek için camilerden ve kiliselerden yardımlar topladık. Karşılaştığınız zulmün boyutuna göre bizim getirdiğimiz yardımlar oldukça az. Fakat gelen yardımlar bizim ve geldiğimiz toplumun yüreğinden gelen yardımlardır.”

(Kaynak: Filistin Enformasyon Merkezi)

Etiketler : #Galloway:   #Hepimiz   #Filistinliyiz   #   #Heniyye ortak   #liderimiz   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN