Fisk: ABD ve AB, İhvan'ı terörist listesine alacak

Batı'nın Mısır'daki olaylar karşısında timsah gözyaşı döktüğünü ifade eden Gazeteci Robert Fisk, Müslüman Kardeşler ile ilgili asıl hedefi açıkladı.

19-08-2013


Suriye'de önce silahsız göstericilerin, ardından da silahlı göstericilerin güvenlik güçleri tarafından öldürüldüğünü gördük ve Suriye televizyonu "Bakın, sokaklardaki bu adamlar silahlı!" diye yayın yapmaya başladı. Sonra "Bunlar El Kaide, yabancı ülkelerden gelen İslamcılar" demeye başladı. Ve tam kalbinden vurdu, çünkü gerçekten öyleler. Elbette Mısır'da gerçekleşmesi istenen dilek şu: Üzerlerine ateş açıldıkça giderek daha fazla Müslüman Kardeşler üyesi "Kendimizi korumak için silaha başvurmamız gerek" diyebilir. Suriye burada büyük bir dikkatle izleniyor.

İHVAN'I TERÖRİST LİSTESİNE ALACAKLAR

Suriye'de televizyonda silahlı protestocular görünmeye başlandığı zaman rejim tekrar kazanmaya başladı. Şu anda da Mısır Devlet Televizyonu'nda Müslüman Kardeşler mensubu silahlı protestocular gösterilmeye başlandı. Mısır'da da güvenlik güçleri Esad'ın Suriye'de muhaliflerine yaptığı gibi Müslüman Kardeşler'i terörist diye etiketlemeye çalışıyorlar. Müslüman Kardeşler silahlarını dışarı çıkarırsa elbette AB, ABD, hepsi Müslüman Kardeşler'i terörist örgütler listesine alacak. Böylece Sisi rahatça koltuğunda oturup, ülkeyi yönetecek!

WASHİNGTON TİMSAH GÖZYAŞI DÖKÜYOR

Batı'nın Mısır'daki olaylara tepkisi tahmin bile edemeyeceğim kadar hazin oldu. Çarşamba günkü olayların ardından Obama'nın "Müslüman Kardeşler'in karşısında yer alan muhtemelen Mısır'ın çoğunluğu" ifadelerini dinleyen General Sisi de ABD'nin kendi yanında olduğunu biliyor. Kamuoyunun önünde timsah gözyaşları döküp "Aman Allah'ım, biz Mısır ordusuyla askeri tatbikat yapamayız, F-16'ları göndermiyoruz" diyebilirsiniz. Bu ABD'nin İsrail'e yönelik olarak da yıllarca kullandığı anlamsız bir taktik.

(Kaynak: Haber 7)

Etiketler : #Fisk:   #ABD   #ve   #AB   #   #İhvan'ı   #terörist   #listesine   #alacak   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN