Etiyopya’da Ramazan sevinci

Dünyanın en fakir ülkelerinden Etiyopya’da Ramazanla birlikte yüzler gülmeye başladı. İHH, Etiyopya’nın Abbomsa ve Marti bölgelerinde 200 kimsesiz dul aileye un, şeker, yağ, bakliyat yardımı yaptı. Ayrıca 330 yetim öğrenci de kırtasiye malzemesi yardımıyla sevindirildi.

06-09-2008


Ramazanın rahmet ve bereketi yoksul Afrika ülkelerinde de yaşanıyor. Yıllardır açlık, susuzluk, kuraklık, bulaşıcı hastalıklar ve ölümlerle mücadele eden Etiyopya’da Ramazanın gelmesiyle birlikte yüzler gülmeye başladı.

İHH İnsani Yardım Vakfı, Etiyopyalı Müslümanlara da Ramazan yardımlarını ulaştırdı. Başkent Adisababa’nın 400 kilometre uzağındaki köylerde fakir aileler gıda yardımıyla, yetim çocuklar ise kırtasiye malzemesiyle sevindirildi.

Abbomsa ve Marti bölgelerinde 200 dul aileye un, şeker, yağ, bakliyat yardımı yapıldı. Ayrıca 330 yetim öğrenciye çanta, kalem, defter, eğitim seti yardımı yapıldı. Yardımı alan aileler, Ramazanda kendilerini unutmayan hayırsever Türkiye halkına selamlarını gönderdiler.

Etiyopya’nın en fakir kesimini oluşturan bölge halkı geçimini küçükbaş hayvancılıkla sağlamaya çalışıyor. Kuraklık sebebiyle tarımın sınırlı bir şekilde yapıldığı bölgede açlık ve susuzluk en önemli problemi oluşturuyor. Bölgede su kuyuları açan vakfımız, belli dönemlerde yaptığı gıda yardımlarıyla bölge halkının ihtiyaçlarını karşılamasında bir nebze de olsa katkıda bulunuyor.  (Kaynak: ihh.org.tr)

Etiketler : #Etiyopya’da   #Ramazan   #sevinci   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN