Esed ve Rus uçakları 54 mazlumu daha katletti

Esed ve Rus ordusuna ait savaş uçaklarının Halep ve Deyr ez-Zur kentlerinde yerleşim yerlerine düzenlediği hava saldırılarında 54 kişinin hayatını kaybettiği, onlarca kişinin yaralandığı bildirildi.

16-08-2016


Suriye ve Rus ordusuna ait savaş uçaklarının Halep ve Deyr ez-Zur kentlerindeyerleşim yerlerine düzenlediği hava saldırılarında 54 kişinin hayatını kaybettiği, onlarca kişinin yaralandığı bildirildi.

AA muhabirinin sivil savunma ve sahra hastanesi yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Rus uçaklarının Halep'in güneyinde muhalif bölgelere giren araçlara düzenlediği saldırıda 17 kişi öldü, 20 kişi yaralandı.

Kentin Tarik el-Bab, Sahur ve Meşhed semtlerine düzenlenen saldırılarda da 27 kişinin öldüğünü, onlarca kişinin yaralandığını ifade eden yetkililer, çok sayıda yerleşim yerinde hasar meydana geldiğini belirtti.

Yetkililer ayrıca Rus uçağının Deyr ez-Zur kentinin Ummal semtindeki En-Nur fırınına düzenlediği hava saldırısı sonucu aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 10 kişinin yaşamını yitirdiğini, çok sayıda kişinin yaralandığını vurguladı.

Rusya'ya ve rejime ait savaş uçaklarının Halep'in Tarik el-Bab semtinde pazar yerine düzenlediği hava saldırısında 20 kişi ölmüş, 25 kişi yaralanmıştı.

Etiketler : #Esed   #ve   #Rus   #uçakları   #54   #mazlumu   #daha   #katletti   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN