Esed rejimi Pazar günü kana doymadı: 566 maktul

Esed yönetimi Şam'ın Çevre Kent’ine bağlı Cdeytet el-Fadıl ve Dareyya semtlerinde adeta katliam yaptı. 500'ün üzerinde Suriyeli Pazar günü (21.04.2013) katledildi.

22-04-2013


Suriye resmi haber ajansı SANA'ya bilgi veren üst düzey bir görevli de ölü sayısının beş yüzün üzerinde olduğunu doğruladı. SANA'nın haberine göre Cdeydet el-Fadıl bölgesinde uygulanan operasyonlarda muhalif gruplarından en az 500 kişinin katledildiği  açıklandı. Dareyya semti ve Han el-Şeyh semtindeki operasyonlarla birlikte ölü sayısının 566 olduğu açıklandı. Esed güçlerinin özellikle hava gücü büyük katliamlar yaptığı ifade ediliyor.

 
Merkezi Londra'da bulunan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Şam'ın güneybatısında Özgür Suriye Ordusu ile yönetime bağlı ordu arasında 4 gündür şiddetli çatışmaların devam ettiğini belirterek, Cüdeyde el Fadl köyünün Esed ordusunun kontrolüne girdiğini duyurmuştu
 
Şam'ın Artuz bölgesinde de muhalifler ile Esed ordusu arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı ifade edilirken, Suriye Yerel Yönetim Komiteleri, Şam'ın banliyölerinden Deraya'nın top atışı saldırısına maruz kaldığını ve ölü sayısının hava saldırısı ile birlikte artığına dikkat çekiyorlar.
 
(Kaynak: Timeturk)

Etiketler : #Esed   #rejimi   #Pazar   #günü   #kana   #doymadı:   #566   #maktul   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN