Esed güçleri Humus'a ağır şekilde saldırıyor

Suriye'nin stratejik Humus kentinde hükümet kuvvetleri ile muhalif güçler arasında 10 gündür süren çatışmalar giderek şiddetleniyor.

09-07-2013


Merkezi İngiltere'deki Suriye İnsan Hakları Gözlem örgütü kentin Bab Hud ve el-Safsafa mahallelerinin ağır top, havan ve tank ateşine tutulduğunu bildirdi.

Humus, Şam'ı 
Alevilerin yaşadığı kıyı kesimlerindeki askeri üslere bağlayan yolların kesiştiği bölgede bulunuyor. Suriye ordusu kenti ele geçirerek isyancıların kontrolündeki kuzeyi bölmekve Şam ile Akdeniz kıyısı arasında güvenli bölge oluşturmayı amaçlıyor.

Suriye Ulusal Koalisyonunun yeni seçilen başkanı Ahmet Carba Reuter ajansına Suudi Arabistan'dan 
gönderilen gelişmiş silahların yakında isyancıların eline ulaşacağını ve askeri konumlarını güçlendireceğini açıkladı.

Rus dışişleri bakanlığı yetkilileri Carba'nın açıklamasının siyasi  çözüme bağlılığını kuşkuya düşürdüğünü belirterek muhalefet grubunu barış konferansına katılmaya çağırdı.

Ahmet Carba, Suriye  Ulusal Koalisyonunun İstanbul'da düzenlediği toplantıda başkan  seçildi.

Türkiye ve Batı ülkelerinin destek verdiği Suriyeli muhalefet grubu eski başkan Ahmet Muaz el Hatip'in istifasından bu yana başkansızdı. Carba, bir aşiret lideri olsa da hem laik Suriyeli gruplara hem de Suudi Arabistan'a yakınlığıyla tanınıyor.
 
Birleşmiş Milletler  Suriye'de iki buçuk yıldır devam eden iç savaşta 93 bine yakın kişinin öldüğünü ancak tahmin edilen ölü sayısının bunun çok üzerinde olabileceğini bildiriyor.

(Kaynak: Haber 7)

Etiketler : #Esed   #güçleri   #Humus'a   #ağır   #şekilde   #saldırıyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN