
Esed'den Rakka'ya Scud: 45 kişi katledildi
Esed rejimine bağlı güçler, Suriye'de en kanlı saldırılardan birini gerçekleştirdi. Ülkenin kuzeyindeki Rakka kenti Scud füzesiyle vuruldu. 45 kişi katledildi.
29-11-2013

Suriye'nin kuzeyindeki Rakka kentinde yerleşim yerine Scud füzesi düşmesi sonucu yaklaşık 45 kişi'nin hayatını kaybettiği, 200 kişinin de yaralandığı belirtildi. Bölgede onlarca evin adeta yerle bir olduğunu, çok sayıda ev ve araçta yangın çıktığını bildiren Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) Rakka Medya Sorumlusu Ali Hatib, bölgede elektriklerin kesilmesinden dolayı halkın el fenerleriyle enkaz altında ölü ve yaralı aradığını kaydetti. Hatib, Scud füzesinin düştüğü yerde 5 metre derinliğinde 8 metre çapında bir çukur açıldığını da vurguladı.
6 bin Suriyeli kadın mağdur
Avrupa-Ortadoğu İnsan Hakları Örgütü tarafından yayımlanan rapor, Baas rejiminin, kadınlara tecavüz ve cinsel şiddeti muhalifleri sindirmek için 'savaş silahı' olarak kullandığını gösterdi. 'Sistematik tecavüz' olayından en az 6 bin kadının mağdur olduğu tahmin ediliyor.
(Yeni Şafak)
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler
Gazze’deki hükümetten “toplu ölüm” uyarısı: Derhal koridor açılsın çağrısı
BM: Gazze’de savaşın başından bu yana en kötü insani durum yaşanıyor
Hiba, kız kardeşinin dört çocuğuna nasıl anne oldu?
Gazze, ulusal sınırların kurbanıdır
Filistinli gruplardan genel grev çağrısı
Siyonazi rejiminden Gazze'de yine okul katliamı: 27 Filistinli katledildi
İstanbul Mısır Konsolosluğu önünde "Refah Kapısı" eylemi
Siyonazi çetesinden Gazze saldırılarını genişletme kararı
Makaleler
Hava Durumu