
Elektrik kesintileri ardından TEİAŞ genel müdürü istifa etti
Enerji Bakanı Taner Yıldız, elektrik kesintilerinin sistemdeki bir arızadan kaynaklandığını söyledi. Bakan Yıldız, TEİAŞ genel müdürünün istifa ettiğini de açıkladı.
06-04-2015

Elektrik kesintileri nedeniyle görevinden istifa eden TEİAŞ Genel Müdürü Kemal Yıldır arızayla ilgili olarak konuştu. Yıldır, "Tamamen teknik bir arıza, bir kaza oldu. Trafiğe çıktığınızda bir kaza olunca, suç iki taraftadır. Sayın Bakan’ın açıkladığı gibi dört beş tane hat aşırı risk almış. Yük Tevzi’deki arkadaşlar risk almışlar, bana da haber vermeden" dedi.
Elektrik kesintileri nedeniyle görevinden istifa eden TEİAŞ Genel Müdürü Kemal Yıldır, kesintilerden bu yana araştırma yapan kadronun da başında yer alıyordu. Yıldır, araştırmaların sonucunun zaten Enerji Bakanı Taner Yıldız tarafından açıklandığını kaydederek, TEİAŞ'a bağlı Yük Tevzi'deki bazı görevlilerin risk aldığını ve yük atma talimatı vermeden sistemde yüklenmeye yol açtıklarını söyledi.
Enerji Bakanı Taner Yıldız, Türkiye genelinde yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle TEİAŞ Genel Müdürü Kemal Yıldır'ın görevinden istifa ettiğini ve bazı görevlilerin de açığa alındığını bildirdi.
İstifanın ardından soruları yanıtlayan Kemal Yıldır, araştırmalarını tamamladıklarını ve sonucun sistemin kendi içerisindeki dengesizliğin oluşturduğu arıza olduğunu ve bunun sonucunda sistemin çöktüğünü söyledi.
Yıldır, "Tamamen teknik bir arıza, bir kaza oldu. Trafiğe çıktığınızda bir kaza olunca, suç iki taraftadır. Sayın Bakan'ın açıkladığı gibi dört beş tane hat aşırı risk almış. Yük Tevzi'deki arkadaşlar risk almışlar, bana da haber vermeden" dedi.
Yağışlar nedeniyle özellikle doğudaki barajların dolu olduğuna dikkat çeken Kemal Yıldır, suların çok geldiği dönemde suların oluşturduğu bir potansiyel olduğunu vurguladı. Bu yükün batıya taşındığını ve fiyat açısından HES'lerle rekabet edemeyen batıdaki bazı doğalgaz santrallerinin de üretimi olmadığını anlatan Yıldır, "Piyasa tüm bu dengeleri idare ediyor. Gün öncesinden saatlik olarak bu veriler piyasaya sunuluyor. Arkadaşlar bu fiyatlardan elektriği alırken, yük atma talimatı vermemişler. Hepsi üst üste gelmiş" şeklinde konuştu.
(Ajanslar)
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler
İŞBİRLİKÇİLİK SUÇUNDAN VAZGEÇMEK YERİNE, GÜZERGÂH DEĞİŞTİREREK HAK SÖZLE YÜZLEŞMEKTEN KAÇINMAK
SUVEYDA'DA KONTROL KİMDE?
Siyonistlerin Akkuyu Üzerinden Hedef Gösterdiği Türkiye Altta Kalmadı! (VİDEO)
EİMMET'EL KÜFR
METAN GAZINDAN VEFAT EDEN 12 ASKERİN HATIRLATTIKLARI
SENİ DE VURURLAR İSRAİL!
Yeni yılımız mübarek olsun
Cumhurbaşkanlığı'ndan Kürecik itirafı
Makaleler
Hava Durumu