
El-Berdevil: Müzakereler, Filistin davasını tasfiye planının parçası
İslami Direniş Hareketi (Hamas), Ramallah'taki Filistin Yönetimi'yle işgal rejimi arasındaki müzakerelerin yeniden başlatılması için Amerika'nın ve Filistin tarafının harcadığı çabaların önemsiz olduğunu belirtti.
20-07-2013
İslami Direniş Hareketi (Hamas), Ramallah'taki Filistin Yönetimi'yle işgal rejimi arasındaki müzakerelerin yeniden başlatılması için Amerika'nın ve Filistin tarafının harcadığı çabaların önemsiz olduğunu belirtti.
Müzakerelerin yeniden başlaması için harcanan çabaların ciddi olmadığını ve yeni bir şey getirmediğini ifade eden El-Berdevil, Filistin halkının haklarının ve sabitelerinin korunmadığını bildirdi.
Salah El-Berdevil, bugün (18 Temmuz Perşembe) Quds Press Haber Ajansı'na konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin bakanlık koltuğuna oturduğu günden bu yana Filistin dosyasıyla ilgili tek yaptığının Filistin tarafını İsrail'in şartlarını kabul etmesi için ikna etmeye çalışmak olduğunu söyledi.
Barış görüşmelerini İsrail'in şartlarına uygun bir şekilde yeniden başlatmak için yoğun çaba sarf edildiğini ve ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin bunun için çalıştığını belirten El-Berdevil, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın İsrail'in şartlarını kabul ettiğini fakat Filistinlilerden ve Arap ülkelerinden kendisine destek aradığını bildirdi.
Salah El-Berdevil, Filistin davasının tasfiyesini amaçlayan bu çabaların başarıya ulaşamayacağını söyledi.
(Kaynak: Filistin Enformasyon Merkezi)
Hamas’tan, siyonazi rejiminin çetesine darbe
ABD’den dünya ülkelerine: İsrail’e karşı adım atmayın
Büyük şeytan ABD Gazze'de ateşkes tasarısını bir kez daha veto etti
Şam’da ABD bayrağı göndere çekildi
86 gün boyunca açlık çeken insanları aşağılamak
Gazze'de her gün her saat Kerbela
Nekbe’nin 77. yıl dönümünde
Gece boyunca Gazze’ye yapılan saldırılarda en az 51 maktul
Makaleler
Hava Durumu