Dört karede bir işgalin hikayesi New York tren istasyonlarında

New York’ta tren istasyonlarına asılan Filistin haritaları görenleri şaşırttı. Filistin topraklarının aşamalı olarak işgaline işaret eden haritalara Yahudilerden tepki geldi.

16-07-2012


New York’taki Amerikalılar, tren istasyonlarında asılmış; Siyonistlerin 1948 yılında bugüne Filistin topraklarını işgal aşamalarını gösteren afişlerle karşılaşınca şaşkınlığa uğradı.

New York Şehri’nden 50’den fazla istasyona asılan bu afişler, Siyonist varlığın 1948 felaketinden bu yana ele geçirdiği Filistin topraklarının ne kadar çok olduğunu ve Siyonist varlığın nasıl da kanser gibi yayıldığını gösteriyor.

Haritalarda başlangıçta Yahudilerin kontrol altında tuttuğu alanların çok az olduğu görülüyor. Ancak bu alan sonraki haritalarda giderek genişliyor. O kadar ki Filistinlilerin yaşadıkları topraklar artık yok denecek kadar aza iniyor.

Şehirde yaşayan Yahudiler bu afişlerden ötürü duydukları endişeyi dile getirdi ve bu afişlerin anti semitik olduğunu vurguladı. New York’taki Siyonist gazetelerden birinin editörü konuya ilişkin olarak şöyle dedi: ‘Bu afişlerin New York’ta yaşayan Yahudi vatandaşlara büyük ölçüde zarar vereceğini düşünüyorum. Zira İsraillileri saldırgan ve başkalarının topraklarını çalmış gibi gösteriyor.’

Öte yandan şehirdeki Siyonist kesimler de, Yahudilere karşı kışkırtıcı eylem olduğu gerekçesiyle afişlerin tren istasyonlarından kaldırılmasını talep etti.

(/Kaynak: Timeturk)

Etiketler : #Dört   #karede   #bir   #işgalin   #hikayesi   #New   #York   #tren   #istasyonlarında   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN