
Doğu Türkistan'da protesto eylemleri
Hotan ve Karakaş bölgelerindeki protesto eylemlerinde, Müslüman Uygur Türkleri başörtüsü yasağının kaldırılması, daha fazla özerklik taleplerini bastırmak için işkence uygulamasına son verilmesi ve bütün siyasi tutukluların serbest bırakılması taleplerini de ifade ettiler.
02-04-2008

Çin işgali altındaki Doğu Türkistan'da yüzlerce kişi, 28 yaşındaki tanınmış hayırsever işadamı Mutalıp Hajim'in gözaltında iken ölmesini protesto için eylem başlattı. 23-24 Mart'ta Hotan şehri ve Karakaş bölgesinde yapılan gösterilere katılanlardan yüzlercesi Çin polisi tarafından gözaltına alındı.
Amerikanın mali desteği ile kurulan Radio Free Asia'nın haberine göre, Çin polisi, iki ay gözaltında kalan Mutalıp Hajim'in cesedini, "bir kalp problemi yüzünden hastanede öldüğünü" iddia ederek, 3 Mart'ta ailesine teslim etti.
BAŞÖRTÜSÜ YASAĞI
Hotan ve Karakaş bölgelerindeki protesto eylemlerinde, Müslüman Uygur Türkleri başörtüsü yasağının kaldırılması, daha fazla özerklik taleplerini bastırmak için işkence uygulamasına son verilmesi ve bütün siyasi tutukluların serbest bırakılması taleplerini de ifade ettiler.
Hotan'da protestocuların çoğunluğunun kadınlardan meydana gelmesi ise dikkat çekti.
Bazı kaynaklar, Hotan'daki protesto eylemlerinde en az 6 kişinin öldüğünü ileri sürerken, Karakaş'ta şiddet olayları yaşanmadığı kaydedildi.
Resmi kayıtlara göre Doğu Türkistan'da 16 milyondan fazla Uygur Türkü yaşıyor. (Dünya Bülteni)
Avrupa Parlamentosu, siyonazi çetesini "soykırımcı" olarak nitelemeye hazırlanıyor
Hamas’tan, siyonazi rejiminin çetesine darbe
ABD’den dünya ülkelerine: İsrail’e karşı adım atmayın
Büyük şeytan ABD Gazze'de ateşkes tasarısını bir kez daha veto etti
Şam’da ABD bayrağı göndere çekildi
86 gün boyunca açlık çeken insanları aşağılamak
Gazze'de her gün her saat Kerbela
Nekbe’nin 77. yıl dönümünde
Makaleler
Hava Durumu