
Diyanet, "Hilal" için ilk adımı attı
Diyanetin vakit hesaplama biriminden üç astronom ve Ankara Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Sacit Özdemir, 1434 Zilhicce Hilali'ni gözlemlemek üzere Güney Afrika'nın Cape Town şehrine gidecek.
27-09-2013
Diyanetin vakit hesaplama biriminden üç astronom ve Ankara Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Sacit Özdemir, 1434 Zilhicce Hilali'ni gözlemlemek üzere Güney Afrika'nın Cape Town şehrine gidecek.
Cape Town'a heyetin 1 Ekim'de varacağı ifade edildi. Hilalin görüneceği ilk geceyi Güney yarım kürede 5 Ekim olarak hesaplayan uzman ekip, o anı canlı yayın ile İslam alemine izlettirecek.
Konuyla ilgili daha önce açıklama yapan Diyanet İşler Başkanı Prof.Dr. Mehmet Görmez şunları söylemişti:
"Astronomi bilimi bize hilalin hangi gün, hangi saatte nerede görüleceğini gösteriyor. Bu hesapo kadar kesindir ki bu hesap şaştığı zaman kıyamet kopar. Dünyanın dengesi bozulur. Diyanet TV'den arkadaşlarımız ve astronomi uzmanlarımız bu sene bir çelişki daha yaşatmamak için hilalin görüneceği Güney Afrika'nın Capetown şehrine gidecekler ve oradan bize hilali canlı yansıtacaklar. Bir rasathane çalışmamız var. Astronomi uzmanlarımızla toplantılarımız devam ediyor. Bazıları bize netlik açısından Toroslar ile Gerede'yi işaret ediyor. Nerede yapacağımıza karar vermedik ama Diyanet İşleri Başkanlığımızın bir rasathanesi, gözlemevi olacak"
(Bugün)
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler
Hamas, Batı Şeria’da yeni 19 yahudi yerleşimine tepki gösterdi
Garantörlük safsatası
Gazze, samimi olanlarla sahtekar olanları birbirinden ayrıştırdı (HABER-VİDEO)
BMGK KARARI: KUZUYU KURDA TESLİM ETMEK
Ruth James: Filistinlilerin masada olmadığı bir Gazze ateşkesi ihanettir
Malatya'dan Yükselen Çağrı: Kürecik NATO Radarı Kapatılsın
Gazze’ye yönelik medya karartması sürüyor
Siyonazi işgal ordusunun Suriye’deki işgali genişliyor
Makaleler
Hava Durumu
































































