Çok büyük bir aileye dahil oldum

Yeni Müslüman olan İngiliz Muhammed Mahir: Çok büyük bir ailenin parçası oldum.

03-10-2008


Yaklaşık bir yıl önce Hıristiyanlıktan Müslümanlığa geçen Muhammed Mahir, "Yeni bir Müslüman olarak, Müslüman kardeşlerimden aldığım destek şaşırttı. Şimdi bir çok Müslüman arkadaşım var. Onlar benim kardeşlerim kız kardeşlerim. Şimdi ben dünyada büyük bir ailenin bir parçasıyım" diye konuştu.

Daha önce Stan Green ismini taşıyan Muhammed Mahir, herkesin Müslüman olmasını arzu ettiğini söyleyerek İslam'ın hayatını değiştirdiğini belirtti.

Gladstone Street camisinde öğlen namazını kıldıktan sonra The Evening Telegraph'a konuşan Muhammed Mahir, Müslüman olduktan beri huzuru bulduğunu ve çok mutlu olduğunu ifade etti.

46 yaşındaki Muhammed Mahir, "Hep sorularıma cevaplar arıyordum. İncil'i derinlemesine inceledim. Fakat aradığımı bulamadım. Tanrıyı gerçekten anlamak istiyordum. Fakat şimdi doğruyu buldum ve araştırma bitti. Kendimi çok iyi hissediyorum ve mutluyum." şeklinde duygularını açıkladı.

Peterborough, Eastfiel'de yaşayan Mahir, daha önce Boongate'teki St Mary's Kilisesi'nde ailesi ve eşi ile birlikte ibadet ediyordu. Eşi Sandra, hala aynı kiliseye devam ediyor. Müslüman olacağını Hıristiyan arkadaşlarını söylemediğini fakat çoğunun kendisini desteklediklerini söyleyen Muhammed Mahir, "Geleneksel Müslüman kıyafetleri çinde caddede camiye giderken beni ilk kez gördüklerinde bazı komşularım şok oldu. Benimle niye pijamalarla dolaşıyorsun diye alay ettiler. Fakat bu beni rahatsız etmedi." dedi.

Müslüman olduktan beri hayatının değiştiğini söyleyen Mahir, sadece çok mutlu olmakla kalmadığını ayrıca insanların nasıl mükemmel olduklarını farkettiğini belirterek "Müslüman olmadan önce insanlarla karşılaşır ve onlar hakkında kötü yargılarda bulunurdum. Bazen birinden ne kadar çok nefret ettiğimi söylerdim. Şimdi böyle yapmıyorum. Şimdi kimseden nefret etmediğimi farkediyorum. Sadece yaptıklarından nefret ediyorum. Bu İslamın bana başlıca öğrettiklerinden biri. İnsanlara nasıl bakmak gerektiğini öğretti." şeklinde konuştu.

Müslüman toplumdan büyük bir destek aldığını kaydeden Mahir, "Yeni bir Müslüman olarak, Müslüman kardeşlerimden aldığım destek şaşırttı. Şimdi bir çok Müslüman arkadaşım var. Onlar benim kardeşlerim kız kardeşlerim. Şimdi ben dünyada büyük bir ailenin bir parçasıyım." dedi.

(Dünya Bülteni)

Etiketler : #Çok   #büyük   #bir   #aileye   #dahil   #oldum   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN