Çin polisi katletti, suçu kursa attı!

Mayıs ayında karakolda işkence sonucu can veren 12 yaşındaki medrese öğrencisi için Çin polisi 15 gün sonra konuştu

09-06-2012


Çin polisi, 21 Mayıs'ta Doğu Türkistan'ın Korla şehrindeki polis karakolunda katlettiği 12 yaşındaki Mirzahit Amanullah için 15 gün sonra yeni delillere kavuştu. Karakolda işkence sonucu öldürdüğü 12 yaşındaki çocuk için ailesine, 'Başını duvarlara vurarak intihar etti' açıklamasını yapan polis, 15 gün sonra, çocuğun Kur'an kursunda dövüldüğü için öldüğünü açıkladı.

12 yaşındaki Mirzahit için 15 gün suskunluğunu koruyan ve hiçbir açıklama yapmayan Çin polisi, 4 Haziran'da ilk kez açıklama yaptı. "Uygur Özerk Bölgesi" Dış İlişkiler Bürosu Müdürü Hu Hen Ming, "Yerkürede Zaman" isimli Çin gazetesine verdiği demeçte, Mirzahit Amanullah'ın, Kuran kursunda şiddete maruz kaldığını, kafasında oluşan yara sebebiyle hastaneye götürülürken, yolda hayatını kaybettiğini öne sürdü.

21 Mayıs'ta Korla'da adı açıklanmayan bir alimin evinde eğitim görürken, bir arkadaşı ve ders veren alimle birlikte gözaltına alınan Mirzahit için ertesi gün annesine Çin polisinden telefon gelmişti.

Polis, Mirzahit'in annesine, oğlunun başını nezarethane duvarlarına vura vura intihar ettiğini, cesedi hemen teslim alması gerektiğini ve cenazeyi de etrafa duyurmadan defnetmesini söylemişti.

Çin işgal yönetiminin ağır baskı ve tehditleri sonrası 12 yaşındaki Mirzahit, 22 Mayıs günü gizlice toprağa verilirken, defin esnasında da hazır bulunan Çin polisi, mezar başında Kur'an okunmasına dahi izin vermemişti.

(Kaynak: Press Medya)

Etiketler : #Çin   #polisi   #katletti   #   #suçu   #kursa   #attı!   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN