Çeçen mülteciler unutulmadı

İHH ekipleri Fenerbahçe, Ümraniye ve Beykoz mülteci kamplarında yaşayan 121 Çeçen aileye gıda kumanyası, et, un ve sıvı yağ dağıtımında bulundu. Yardım çalışmaları yoğun kar yağışı altında gerçekleştirildi.

25-01-2010


Rus işgalinden kaçarak Türkiye’ye sığınan Çeçen mülteciler, zor şartlar altında yaşama tutunma mücadelesi veriyor. İstanbul’da Fenerbahçe, Ümraniye ve Beykoz mülteci kampında kalan Çeçen aileler, sığınmacı olarak ikamet ediyorlar. Çalışma hakları olmayan Çeçen mülteciler, dışarıdan gelen yardımlarla ayakta durmaya çalışıyorlar.

Deniz kenarına kurulan barakalardan oluşan Fenerbahçe kampı özellikle kışları çok soğuk oluyor. Ümraniye camisi altında kendilerine ayrılan küçük bölümlerde kalan Çeçenler ise, bir gün kendi evlerine yerleşmenin hayaliyle yaşıyor. Beykoz’da ise aynı binada kalan Çeçen aileler, yardım kuruluşlarından ve çevre halkından gelen yardımlarla geçimlerini sağlıyor.

Çeçen mültecilere düzenli olarak çeşitli yardımlarda bulunan İHH İnsani Yardım Vakfı ekipleri; Fenerbahçe, Ümraniye ve Beykoz kampında kalan 121 Çeçen aileye gıda kumanyası, et, un ve sıvı yağ dağıtımında bulundu. İHH ekiplerinin yardım çalışmaları yoğun kar yağışı altında gerçekleştirildi. Çeçen aileler yardıma vesile olan tüm hayırseverlere dua ve teşekkür etiller. İHH, Yalova mülteci kampı ve İstanbul’un çeşitli semtlerinde kalan diğer Çeçen mültecilere de gıda dağıtımlarda bulundu. 

Etiketler : #Çeçen   #mülteciler   #unutulmadı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN