Camide saldırı... "Ölçüsüz şiddet" Suriye'de de kendini gösterdi

Başta Pakistan ve Irak olak üzere İslam dünyasının çeşitli bölgelerinde camileri, pazar yerlerini vs hedef alan ölçüsüz şiddet eylemleri Suriye'ye de sıçradı. Baas diktasına karşı 2 yıldır ölüm-kalım savaşı verilen Suriye'den gelen bir haber, direnişin ölçüsüz şiddet yoluyla kirletilmesi kaygılarını artırdı. Bu arada saldırıyı Baas diktasının yapmış olmasının da ihtimal dahilinde olduğu bildiriliyor.

21-03-2013


İslam ve Hayat

Başta Pakistan ve Irak olak üzere İslam dünyasının çeşitli bölgelerinde camileri, pazar yerlerini vs hedef alan ölçüsüz şiddet eylemleri Suriye'ye de sıçradı. Baas diktasına karşı 2 yıldır ölüm-kalım savaşı verilen Suriye'den gelen bir haber, direnişin ölçüsüz şiddet yoluyla kirletilmesi kaygılarını artırdı. Bu arada saldırıyı Baas diktasının yapmış olmasının da ihtimal dahilinde olduğu bildiriliyor.

Haber ajanslarında yer alan haberde, Baas rejimine verdiği destekle tanınan Ramazan el Buti'yi hedef alma iddiasıyla Şam'daki el-İman Camii'ne bir canlı bombanın düzenlediği saldırda Buti ile birlikte 42 kişinin de hayatını kaybettiği bildirildi.

İslam ve Hayat sitesi olarak, hangi amaçla olursa olsun bir camiyi hedef alan, bir camide gerçekleştirilen bu saldırıyı kınıyor, Müslümanları ölçüsüz şiddet olgusuna karşı duyarlı olmaya çağırıyoruz.

Etiketler : #Camide   #saldırı...   #Ölçüsüz   #şiddet   #Suriye'de   #de   #kendini   #gösterdi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN