Büyük Şeytan ABD Pakistan'da insansız uçak saldırılarını sürdürüyor

ABD'nin Kuzey Veziristan'daki Mir Ali bölgesinde düzenlediği iki ayrı saldırıda en az 8 kişinin hayatını katledildiği belirtildi.

09-01-2013


ABD'nin Kuzey Veziristan'daki Mir Ali bölgesinde düzenlediği iki ayrı saldırıda en az 8 kişinin katledildiği belirtildi.

Yerel medyanın aktardığına göre ilk saldırı Haider Khel kasabasında, savaşçıların bulunduğu düşünülen bir eve düzenlendi. ABD insansız uçağı eve 8 füze fırlattı. Bu saldırıda en az 5 kişi hayatını kaybederken, 4 kişi de yaralandı. Yerel medya bu evde önemli bir Taliban liderinin yaşadığını iddia etti.

Hayatını kaybedenlerin kimlikleri henüz açıklanmadı. Saldırının ardından ev tümüyle yıkılırken, füzelerin isabet etmesinden sonra yangın da çıktı. Görgü tanıkları bazı kişilerin evin kalıntıları altında kalmış olabileceğini, bu nedenle ölü sayısının artabileceğini söylüyor.

İkinci saldırı

Bu saldırıdan kısa bir süre sonra ABD uçakları aynı bölgedeki Eissu Khel köyünde başka bir evi hedef aldı. Bu saldırıda da en az 3 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Ölenler hakkında başka iddialar da var.

Yerel medyaya göre, bir ordu sözcüsü eve 10 füze fırlatıldığını ve en az 8 savaşçının hayatını kaybettiğini öne sürdü.

(Kaynak: Press Medya)

Etiketler : #Büyük   #Şeytan   #ABD   #Pakistan'da   #insansız   #uçak   #saldırılarını   #sürdürüyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN