Bu bayramda da kardeşlik destanları yazıldı

Türkiye halkının Kurbanlarını 110 ülke ve bölgede vekâleten kesen İHH, özellikle savaş, işgal, çatışma ve fakirliğin had safhada olduğu ülke ve bölgelerde Kurban çalışmasına ağırlık verdi.

13-12-2008


Birbirinden binlerce kilometre uzaklıkta olan Müslümanlar, aralarında fiziki mesafeler olsa da gönüllerde buluştu. Kılınan bayram namazlarında işgal altındaki Müslümanlar için dualar edildi. İnsani Yardım Vakfı İHH, 110 ülke ve bölgede Kurban keserek bu kardeşlik ve dayanışmaya katkıda bulundu.

Türkiye halkının Kurbanlarını 110 ülke ve bölgede vekâleten kesen İHH, özellikle savaş, işgal, çatışma ve fakirliğin had safhada olduğu ülke ve bölgelerde Kurban çalışmasına ağırlık verdi.

Lübnan, Ürdün, Suriye, Irak, Gürcistan ve Azerbaycan’daki mülteci kamplarında kestiğimiz kurbanları mültecilere dağıtıldı. Öte yandan işgal altındaki Gazze ve Irak’ta da kurban keserek savaşın yoksullaştırdığı insanlara kurban eti ile birlikte kardeşlerinin selamları da ulaştırıldı.

Kosova, Bosna, Arnavutluk, Sırbistan Sancak, Romanya, Karadağ, Makedonya ve Bulgaristan’daki Müslümanlar da unutulmadı. Buralarda da Kurbanlar kesen İHH, Müslümanların bayram sevincine ortak oldu.

Afrika’da bayram sevinci

Afrika ülkeleri Benin, Botsvana, Burkina Faso, Burundi, Cezayir, Çad, Cibuti, Eritre, Etiyopya, Fas, Gambiya, Gana, Gine, Güney Afrika Cumhuriyeti, Kamerun, Kenya, Komorlar, Lesoto, Madagaskar, Malavi, Mali, Mısır, Moritanya, Mozambik, Namibya, Nijer, Nijerya, Senegal, Ruanda, Sierra Leone, Somali, Sudan, Svaziland, Tanzanya, Tunus, Uganda, Zambiya ve Zimbabve’de de İHH organizasyonuyla kesilen kurbanlar Afrika'nın yoksul insanlarına ulaştırıldı.  

Fiziki mesafeler gönül coğrafyasında eritildi

Türkiye’den binlerce kilometre uzaklıktaki Açe, Arakan, Bangladeş, Burma, Çin, Doğu Türkistan, Endonezya, Filipinler, Hindistan, Kamboçya, Keşmir, Moro, Nepal, Pakistan, Patani, Sri Lanka, Tayland, Vietnam, Amerika (Harlem), Brezilya, Bolivya, Ekvator, Haiti, Kolombiya, Küba, Peru, Surinam ve Venezuella’daki Müslümanlar da unutulmadı.

Çeçen mülteciler yalnız bırakılmadı

İHH'nın Gürcistan’da kestiği 140 hisse kurban, Gürcistan’ın Çeçenistan’a sınır olan bölgelerinde yaşayan Çeçen mültecilere dağıtıldı, yine Azerbaycan’daki mültecilere de hayırseverlerin gönderdiği kurbanlar ulaştırıldı.

Pakistan’da 12 bin aileye yardım

Pakistan’da ise İHH'nın organizasyonuyla kesilen 2 bin 100 kurban, Keşmir bölgesi, Belucistan, Skardu, İslamabad ve Revalpindi’de 12 bin aileye dağıtıldı. İHH ekipleri ayrıca Haripur bölgesinde geçici prefabrike yapılarda eğitim gören 130 çocuk ile Revalpindi şehrinde 90 kız çocuğu bayram öncesi giydirdi.

47 ilde ihtiyaç sahiplerine et dağıtımı

Türkiye’de ise İHH'nın organizasyonu ile Balıkesir’deki kesimhanede kesilen kurbanlar, Adapazarı’ndan Ardahan’a, Zonguldak’tan Diyarbakır’a kadar 47 ilde ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

(Kaynak: ihh.org.tr)

Etiketler : #Bu   #bayramda   #da   #kardeşlik   #destanları   #yazıldı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN