
Bedii: Askeri yönetimi tanımıyoruz
ahire'deki Rabiatu'l-Adeviye Meydanı'nda toplanan Mısırlılara seslenen Bedii, "Cumhurbaşkanı Mursi dönene kadar eylemlere devam edeceğiz. Ne tutuklamalar, ne de darağaçları bizi yıldırabilir. Mısır, askeri yönetime boyun eğmeyecektir" şeklinde konuştu.
06-07-2013
Mısır'da ordunun yönetime el koymasını protesto etmek amacıyla başkent Kahire'deki Rabiatu'l-Adeviye Meydanı'nda toplanan Mısırlılara seslenen Bedii, "Cumhurbaşkanı Mursi dönene kadar eylemlere devam edeceğiz. Ne tutuklamalar, ne de darağaçları bizi yıldırabilir. Mısır, askeri yönetime boyun eğmeyecektir" şeklinde konuştu.
Mısır ordusuna , "Mısırlılara dön ve kalplerindeki yerini muhafaza et" çağrısı yapan Bedii, " Ey şanlı ordu, biz senin arkandayız. Sen de bizi düşmanlarımıza karşı koru ve silahını vatan evlatlarına doğrultma" ifadesini kullandı.
Mısır halkının askeri yönetimi tanımayacağını vurgulayan Bedii, ordunun siyasete müdahil olmak yerine asli görevine dönmesi gerektiğini belirtti.
Mursi döndüğünde sorunların çözümü konusunda uzlaşılacağını dile getiren Bedii, Mısır medyasının gerçekleri çarpıttığını vurgulayarak, " Mısır halkı yansıtılanın aksine askeri darbeden yana değil" diye konuştu.
Ezher Şeyhi Ahmed et-Tayyib'in tutumunu da eleştiren Bedii, Ezher'in dini kurum olduğunu, Mısır halkı adına konuşma yetkisi bulunmadığını savundu. Bedii, Mısır Kıpti Ortodoks Patriği II. Tavadros'un dini bir sembol olduğunu ve bütün Kıptileri temsil etmediğini kaydetti.
Öte yandan, İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Bedii'nin konuşması sırasında askeri helikopterin Rabia el-Adeviyye Meydanı üzerinde alçak uçuş yapması dikkati çekti.
(Kaynak: TRT Haber)
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler
Gazze’ye yönelik medya karartması sürüyor
Siyonazi işgal ordusunun Suriye’deki işgali genişliyor
Modern Mitleri Yıkan, Putları Kıran, Ümmeti Uyandıran Mübarek Cihad: Aksa Tufanı
Trump-Netanyahu planı: İşgali yenilemek ve kalıcı hale getirmek
Bir Erdal Bayraktar geçti bu dünyadan
Siyonazi vahşeti Gazze'de 65 bin 208 can aldı
Ersin Çelik, Sumud Filosu'ndaki son gelişmeleri aktardı: İnsanlık yelken açtı
Büyük Gazze İstişare Toplantısı Sonuç Değerlendirmesi yayınlandı
Makaleler
Hava Durumu






























































