Batı Yaka ve Kudüs'te işgale karşı gösteriler ve çatışmalar

Hamas’ın çağrısı üzerine Batı Yaka'nın her tarafında ve Kudüs'te geniş katılımlı gösteriler yapıldı.

22-08-2014


Filistin İslâmî Direniş Hareketi (Hamas)'ın bugün (22 Ağustos) Cuma namazı sonrasında işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırılarına ve zulüm uygulamalarına tepki amacıyla eylemler ve gösteriler yapılması çağrıları geniş yankı buldu. Batı Yaka'nın her tarafında ve Kudüs'te geniş katılımlı gösteriler düzenlendi. İşgal güçlerinin gösterilere müdahalede bulunması da çatışmalara neden oldu. İşgalcilerin çatışmalarda çok miktarda gaz bombası kullanması ve saldırılar düzenlemesi yaralanmalara yol açtı.

Kudüs'te Mescidi Aksa'da namaz kılmak için toplanan çok büyük kalabalık namazdan sonra camiden hareketle Gazze'ye ve Filistin direnişine destek amacıyla bir gösteri yürüyüşü başlattı. Gösteride atılan dikkat çekici sloganlardan biri: "Ey Kassam, ey dost! Vur, vur Tel Aviv'i vur!" ifadesiydi.

Bugünkü hutbesini Gazze direnişine tahsis eden Mescidi Aksa hatibi Dr. Muhammed Selim Samud da siyonist işgalin insafsız saldırıları karşısında kararlılıkla direnen Gazze halkını selamladığını dile getirdi. Dr. Samud, Gazze ahalisinin Allah yolunda şehitler verdiklerini ve şehadetlerin de zafer getireceğini vurguladı.

Batı Yaka'nın en büyük şehri olan Nablus'ta da işgal rejimine ve saldırılarına tepki Gazze halkının onurlu mücadelesine destek için büyük gösteriler düzenlendi. Nablus'un doğusundaki Beytu Furik kasabasında işgal güçlerinin eylemlere müdahale etmesi çatışmalara neden oldu. Saldırılarda Beytu Furik ahalisinden birkaç kişinin yaralandığı, bir gencin de işgalci askerler tarafından kurulan bir pusuda ele geçirilerek kaçırıldığı ifade edildi.

Batı Yaka'nın el-Halil şehrinde işgal rejiminin güvenlik güçleri tarafından kontrol edilen bölgede düzenlenen gösterilere işgalci silahlı güçler müdahale etti ve çatışmalar çıktı. İşgalcilerin buradaki eylemlere müdahalelerinde çok sayıda göz yaşartıcı bomba attıkları ve birçok kişinin yaralandığı haber verildi.

el-Halil'in Özerk Yönetim güvenliği tarafından kontrol edilen bölgesinde düzenlenen eylemlere de özerk yönetim polislerinin müdahalesi göstericilerle polisler arasında tartışmalara ve kavgalara neden oldu.

Batı Yaka'nın diğer bölgelerinde de işgal rejiminin saldırganlığına karşı birçok yerde geniş katılımlı protesto eylemleri düzenlendi.

(FİEM)

Etiketler : #Batı   #Yaka   #ve   #Kudüs'te   #işgale   #karşı   #gösteriler   #ve   #çatışmalar   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN