Başörtüsü Platformları'ndan Enver Aydemir'e destek

Sakarya, Ankara, Kütahya, Bursa ve Van'da yapılan başörtüsüne özgürlük eylemlerinde Enver Aydemir'e yapılan işkence kınanırken, vicdani reddin temel bir hak olduğu vurgulandı

03-01-2010


İslam ve Hayat

Sakarya Adalet Girişimi Başörtüsü Platformu, Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu, Van Hak ve Özgürlükler Platformu ve Mazlum-der'in Bursa ve Kütahya Şubeleri, bu haftaki başörtüsüne özgürlük eylemlerinde Enver Aydemir'e yapılan işkenceyi protesto ederken, vicdani reddin tanınması gereken temel bir hak olduğunu ifade ettiler. Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu'nun 206. eyleminde konuşan Ankara Mazlum-der'den Üstün Bol, Enver Aydemir'e yapılan işkencenin video kayıtlarının olması gerektiğini söyleyerek eğer kayıtlar yok edilmediyse işkencenin ispat edilebileceğini belirtti.

Üstün Bol, açıklamasının devamında "Hangi sebeple olursa olsun, işkence kabul edilemez bir insan hakkı ihlalidir. Felsefi, dinsel, kültürel veya başka nedenlerle zorunlu askerliği reddetmek bir insan hakkı olarak kabul edilmelidir. Enver Aydemir’in işkence iddialarına ilişkin olarak bugüne kadar herhangi bir ysal işlem gerçekleştirilmemiş ve sorumlularına ilişkin soruşturma başlatılmamıştır. Savcılığın bir an önce fiziksel ve psikolojik işkence iddialarını dikkate alarak işlem başlatmasını, Maltepe Askeri Cezaevi görüntü kayıtlarını temin etmesini, soruşturmanın selameti açısından Maltepe Askeri Cezaevinde görevli rütbeli ve rütbesiz personelin “delillerin karartılması tehlikesine karşı” görevden el çektirilmesini, işkence iddiaları doğru ise suç işleyenlerin yasaların verdiği en ağır ceza ile cezalandırılmasını istiyoruz." dedi. 

Zalimler yerli de olsa, yabancı da olsa direneceğiz!

Kütahya Mazlum-der Şubesi'nin 12. eyleminde konuşan Şube Başkanı Lütfiye Özkul ise "Kendi inanç değerleri sebebiyle askere gitmek istemeyen, bu nedenle hapse atılan ve işkenceye maruz kalan “vicdan-i redd’ci” Enver Aydemir’e destek veriyoruz. Vicdani Red Hakkı temel bir insan hakkıdır. Ülkemizde bu denli İnsan Hakkı ihlali olmasını reddediyoruz. Buradan son olarak şunu duyuruyoruz: zalimler yerli de olsa, yabancı da olsa, dik duruşumuzu koruyacağımızı, haklı taleplerimizi dillendirmeye devam edeceğiz." dedi.

Sakarya, Bursa ve Van'daki eylemlerde de Enver Aydemir'e özgürlük talebi dile getirildi. Van'daki eylemde konuşan Mazlum-Der Yön.Kur.Üyesi Fuat Değer  "Enver Aydemir’in durumu bu ülkenin sicil kaydına denktir. Sadece Enver Aydemir değil ondan önce bu haklarını kullanmış ya da kullanmaya çalışmış kişilere karşı girişilen bu militarist linç Türkiye’nin utancı olmaya yeter." dedi.

Etiketler : #Başörtüsü   #Platformları'ndan   #Enver   #Aydemir'e   #destek   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN