Başörtüsü Platformları Danıştay'a sert çıktı

Başörtüsü Platformları, eylemlerine bayramda da devam ederken, eylemlerin hedefinde Danıştay'ın katsayı kararı vardı

29-11-2009


İslam ve Hayat

Başörtüsü direnişi devam ediyor. Türkiye'nin çeşitli yerlerinde haftalık ve aylık yapılan paralel eylemlerde bu hafta Danıştay'ın katsayı zulmüne tepki gösterildi. Sakarya'daki 220. eylemde karar "kara bir leke" olarak nitelendirilirken "Sakarya Adalet Girişimi Başörtüsü Platformu olarak bürokratik oligarşinin dayatmalarına boyun eymeyeceğimizi , meşru hak ve taleplerimizden vazgeçmiyeceğimizi ve bu konudaki mücadelemize aynı kararlılık ile devam edeceğimizi buradan birkez daha ifade ediyoruz “ denildi. Akyazı Başörtüsüne Özgürlük Platformu’nun 147. eylemini yaparken, açıklamayı okuyan Mazlumder Akyazı Şubesi sözcüsü İrfan Alemdar "Bu yasakçı darbeci kararlara boyun eğmeyeceğiz. Danıştay’ın, Anayasa Mahkemesi’nin kararlarına boyun eğecek kurbanlıklar değiliz. Halka savaş açanlar ne zaman kazanmışlar ki şimdi kazansınlar. Asla kazanamayacaklar. Kazanan halkımız olacak. İnancımızı ve geleceğimizi sonuna kadar savunacağız. Darbeci zihniyetin kuklaları iyice duysunlar." dedi.

Ankara kararı kınadı

Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu’nun 201. hafta eyleminde Danıştay’ın haksız karar, hukuki değil ideolojik olarak değerlendirildi. Platform adına İHH Ankara Şubesi’nden Mustafa Arslan’ın okuduğu basın açıklamasında, ” Danıştayın aldığı bu karar meslek liselilerin değil özelde imam hatip liselilerin üniversiteye girişini engellemek için alınmıştır bunu da biliyoruz. Bulunduğu makamın adaletin ve hukukun tecelligahı olduğunun bilincinde olan bu sözde hukukçuların hukuk temellerini sarsan bu ve benzeri kararlarını kınıyor, bu makamlara hakkı hukuku bağımsız bir kafayla yorumlayacak ve karara bağlayacak insanların getirilmesini temenni ediyoruz.” denildi.

Bursa: Hukuk katledildi!

Bursa'da adalet talebini seslendirenler meydanlardaydı. Mazlumder Bursa Şubesi'nin eyleminde "Danıştay 8. dairesinin verdiği bu karar; tarihe ve toplum hafızasına tam bir hukuk skandalı olarak geçmiştir. Danıştay 8. dairesi verdiği bu karar; hukukun üstünlüğü adına, hukukun katledilmesi kararı olmuştur. Danıştay 8. dairesinin verdiği bu karar; 28 Şubatın çöken askeri vesayet sistemi yerine, hukuk adı altında jüristokratik vesayet sistemini ikame etmek istendiğinin açıkça itiraf edilmesidir. Bu karar; tam bir suçüstü durumudur. Bu karar; bütün yönleriyle tam bir darbe teşebbüsüdür." mesajı verildi.

Antalya: Adaletsizliklere tavır alın

Katsayı kararı Antalya’da da protesto edildi. Özgür-Der Antalya Temsilciliği adına yapılan basın açıklaması Burhan Uçak tarafından okundu. Eylemde hükümet, bu hukuksuzluğu ve adaletsizliği ortadan kaldırmaya, ayrıca duyarlı olan insanlar da yapılan adaletsizliklere karşı tavır göstermeye çağrıldı. Açıklamada "Artık başörtüsü zulmü ve tüm haksızlıklar bitsin insanlar dini inançları yüzünden okuldan uzaklaştırılmasın, eğitim ve çalışma hakkı engellenmesin. Haydi kızlar okula, kardelenler vb. kampanyalar yerine özgürlüklerin asker ve bürokrasi tarafından kısıtlanmadığı; yolsuzlukların, darbelerin ve darbecilerin olmadığı, halkın taleplerinin değil Cuntacıların yargılandığı bir ülke de yaşamak istiyoruz.” denildi.

 

Etiketler : #Başörtüsü   #Platformları   #Danıştay'a   #sert   #çıktı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN