Başörtülü ilköğretim öğrencisine zorbalık

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde başörtüsü ile okula gitmek isteyen ilköğretim öğrencisi, herhangi bir yasal sınırlama olmadığı halde okuldan zorla çıkarıldı.

30-09-2010


Kızıltepe Mehmet Emin Değer İlk Öğretim Okulu 8. Sınıf öğrencisi Medine Karaalp, inancı gereği taktığı başörtüsü ile okula gitmek istedi. Ancak okul yöneticileri tarafından yasal olarak herhangi bir sınırlama olmadığı halde zorla okuldan çıkarıldı.

İLKHA muhabiri M. Ali Aktaş'ın haberine göre başörtüsü ile okumak istediğini belirten Medine Karaalp, "Ancak okula girdikten sonra okul idarecileri tarafından sınıftan dışarı çıkarıldım. Eğitim ve öğrenim hakkım engellenmesin." dedi.

Okul idarecilerinden çocuğunu hangi gerekçe ile okula almadıklarına dair resmi bir belge istediğini belirten Medine Karaalp'ın babası Zeynettin Karaalp ise, okul yöneticilerinin belge vermek yerine gerginlik çıkardığını söyledi.

Okul yönetiminin çocuğunun eğitim öğrenim hakkını engellemeleri nedeniyle her türlü hukuki yola başvuracağını dile getiren Zeynettin Karaalp, "Bir taraftan haydi kızlar okula kampanyası düzenleniyor, diğer taraftan da kızlarımız okuldan kovuluyor. Çocuğumun tekrar eğitim öğrenim hakkına kavuşması için yetkililerden buna çözüm bulmalarını istiyorum." dedi.

(Kaynak: Islah Haber) 

Etiketler : #Başörtülü   #ilköğretim   #öğrencisine   #zorbalık   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN