Bakan Çubukçu'dan tektip kıyafet dayatmasına karşı çıkış

Eğitim Bakanı Çubukçu, öğrencilerin her gün giymek zorunda oldukları kıyafetlere ilişkin duygu ve düşüncelerinin önemsenmesi gerektiğini söyledi.

30-06-2009


       Ahmet Örs
İslam ve Hayat

Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, öğrencilerin her gün giymek zorunda oldukları kıyafetlere ilişkin duygu ve düşüncelerinin önemsenmesi gerektiğini söyledi.

Başkent Öğretmenevi'nde başlayan Öğrenci Okul Kıyafetlerini Değerlendirme Çalıştayı'nda, konuyla ilgili görüşlerini açıklayan Çubukçu, ''Öğrencilerimiz geçmiş yıllara oranla daha rahat kıyafet giyiyor olsalar bile, yetişkinlerin düşüncelerinden çok çocuklarımızın her gün giymek zorunda oldukları kıyafetlere ilişkin duygu ve düşüncelerinin önemsenmesi gerektiğini vurgulamak isterim, bir çocuk hakları savunucusu olarak'' diye konuştu. 

Bakan Çubukçu, çocukların her şeyden önce kendilerini ilgilendiren konularda görüşlerinin alınması ve sürece dahil edilmeleri gerektiğini kaydetti.

Biz de bu konuda Çubukçu gibi düşünüyoruz. Daha önce başörtüsünün özgür olması gerektiğini savunan Çubukçu’dan Çalıştayda başörtülü öğrencilerin de taleplerini dinlemesini ve onların da tercih ettikleri kıyafetlerle eğitim hayatlarını sürdürmelerinin önündeki yasaklara çözüm üretmesini istiyoruz.

Etiketler : #Bakan   #Çubukçu'dan   #tektip   #kıyafet   #dayatmasına   #karşı   #çıkış   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN